NOS Voetbal

Slot baalt van schorsing Kökcü in topper tegen AZ: 'We gaan hem missen'

Slot genoot van tomeloze inzet Feyenoord: 'Individu wil zich opofferen voor team'

Feyenoord won zondag met 2-1 van sc Heerenveen en heeft daarmee de koppositie heroverd in de eredivisie. Een moeizame overwinning, zo zag ook Feyenoord-trainer Arne Slot. "Ik kneep 'm wel in het laatste kwartier. Zij maken een geweldige goal, dan komt er iets los in het stadion."

Volgende week speelt Feyenoord de topper thuis tegen AZ. Aanvoerder Orkun Kökcü is geschorst voor die wedstrijd, omdat hij tegen Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen pakte. Slot baalt: "We gaan hem missen, want het is een belangrijke speler. Maar iemand anders zal in zijn plaats zijn stinkende best gaan doen."

Kökcu zelf baalt ook dat hij de topper tegen AZ moet missen, maar hij snapt de gele kaart wel: "Je probeert een sliding te maken, maar je bent te laat. Het maakt me wel chagrijnig. Toch zijn we tevreden met de drie punten vandaag, we hebben de koppositie weer in handen."

Feyenoord-captain Kökcü chagrijnig door schorsing: 'Maar gele kaart kan ik begrijpen'

Ook Slot is blij dat zijn team de overwinning binnen heeft gesleept. "Ik denk dat wij een elftal zijn met mentale veerkracht en dat we terug kunnen komen van achterstanden. Maar nu blijven we als elftal ook overeind tegen een team met goede invallers. Druk is er altijd bij Feyenoord voor spelers of trainers, verwachtingen zijn altijd groter dan de realiteit. Dat is ook het mooie aan werken bij een topclub."

Geen Slot, maar Schreuder bij Leeds?

Slot werd afgelopen week genoemd als opvolger van Jesse March bij Leeds United in de Premier League. Een compliment, maar hij blijft Feyenoord trouw. De bij Ajax ontslagen Alfred Schreuder wordt nu genoemd bij Leeds.

Slot raadt het Schreuder van harte aan: "Leeds is een prachtige club. Werken in de Premier League is maar weinig trainers gegeven."

"Zo had je Ten Hag, Koeman en Van Gaal", somt Slot op. "Best een mooi rijtje om in te komen. En dan vergeet ik de paar wedstrijden van Frank de Boer nog bij Crystal Palace. Leeds zou voor Alfred een prachtige club zijn."

Intensiteit op trainingen van Slot

Kökcü is dit seizoen fitter dan ooit, en prijst de aanpak van trainer Slot: "In het begin was de intensiviteit op de trainingen lastig. Maar nu betaalt dat zich uit. Ik liep vorige wedstrijd 15.5 kilometer, dat was ik niet gewend. Ik voel me fit, de trainer speelt daar een grote rol in. Ook heb ik zelf de knop omgezet."

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Feyenoord

Ondanks dat het dit seizoen goed gaat met Kökcü, is de Turks international de laatste tijd met zijn hoofd ergens anders. Dat heeft alles te maken met de verwoestende aardbeving in Turkije en Syrië: "Je ziet veel op social media en het nieuws. Thuis kijken we Turkse zenders en die gaan alleen maar over de aardbeving."

"Ik heb wel vrienden in Haarlem met familie daar, gelukkig hebben zij geen sterfgevallen. Maar het totale aantal doden is hoog." Fortuna Sittard overweegt een benefietwedstrijd te willen organiseren en Kökcü heeft daar wel oren naar: "Die mensen hebben niks meer, huizen zijn kapot. Ik heb nog niks gehoord van Fortuna, maar ik zou graag mee willen doen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl