NOS Voetbal

Feyenoord neemt koppositie weer in na minieme zege in Heerenveen

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Feyenoord

Ondanks een zwak begin heeft Feyenoord het competitieduel in en met Heerenveen goed doorstaan. Door de 2-1 zege nemen de Rotterdammers bovendien de koppositie in de eredivisie weer in.

De formatie van Arne Slot mocht van geluk spreken dat het in de beginfase geen schade opliep. Sydney van Hooijdonk werkte de bal op aangeven van Ché Nunnely over en legde een minuut later af op Nunnely in plaats van zelf uit te halen. Verdediger Dávid Hancko kon net op tijd wegwerken.

Treffer geannuleerd

Heerenveen maakte uit een cornervariant zelfs een goal, maar deze werd op advies van de VAR geannuleerd. Nunnely stond voorafgaand aan de treffer van Pawel Bochniewicz maar net buitenspel.

Slot was duidelijk niet tevreden over het spel van zijn ploeg en liet dat in woord en gebaar weten. Plots leek zijn basiself wakker geschud, want Lutsharel Geertruida tikte uit een hoekschop van Javairo Dilrosun, na verlengen van Hancko, bij de tweede paal binnen: 0-1.

Geertruida tikt de 0-1 binnen

Voor Heerenveen, nog altijd zonder de geblesseerde doelman Andries Noppert, een behoorlijke klap. Santiago Giménez strooide nog meer zout in de wond met een doeltreffende uithaal in de verre hoek, inmiddels de vijfde goal van de Mexicaan in dit eredivisieseizoen.

Quinten Timber had, op aangeven van Quilindschy Hartman, nog voor de pauze de 0-3 op zijn schoen, maar de middenvelder knalde met rechts ruim over.

Toch kwam Feyenoord in de tweede helft aanvankelijk nauwelijks in de problemen. De Rotterdammers consolideerden de voorsprong en loerden op een uitbraak. Heerenveen probeerde het wel, maar kon keeper Timon Wellenreuther niet echt op de proef stellen.

Heerenveen heeft via Van Ottele de spanning teruggebracht

De Duitser, vervanger van de van een polsbreuk herstellende Justin Bijlow, had een kwartier voor tijd echter geen antwoord op een geweldige knal van de ingevallen Syb van Ottele. Kort daarvoor verzuimde de eveneens ingevallen Danilo de wedstrijd in het slot te gooien.

Heerenveen kreeg even de geest en het Friese publiek ging erachter staan. Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü incasseerde bij een veelbelovende Friese aanval geel en mist volgende week de topper tegen nummer twee AZ.

De gelijkmaker bleef vervolgens uit, ook omdat de korte Friese storm was gaan liggen. Heerenveen verloor al voor de vierde keer op rij.

Bekijk hieronder de reacties van Arne Slot, Orkun Kökcü (Feyenoord) en Kees van Wonderen (sc Heerenveen):

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl