Charlotte Kool
NOS Wielrennen

Stuivertje wisselen in Ronde van Emiraten: wielrenster Kool klopt Wiebes

Charlotte Kool heeft op de slotdag haar tweede ritzege geboekt in de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten. De Nederlandse renster van Team DSM versloeg net als in de eerste etappe haar voormalig ploeggenote Lorena Wiebes, die de sprint vroeg was begonnen. De Italiaanse Chiara Consonni passeerde de renster van SD Worx ook nog en werd tweede.

De eindzege in de vierdaagse rittenkoers was voor de Italiaanse Elisa Longo Borghini. De 31-jarige renster van Trek-Segafredo had zaterdag de zwaarste etappe gewonnen met aankomst op de Jebel Hafeet waar ze samen met haar ploeg- en landgenote Gaia Realini als eerste bovenkwam.

Wiebes moest toen de leiderstrui afstaan nadat ze vrijdag de tweede etappe had gewonnen. Toen hield ze Kool, die vorig jaar bij DSM nog vaak de sprint voor haar aantrok, wel achter zich.

Hectisch

Kool had even de aansluiting met haar Britse ploeggenote Pfeiffer Georgi verloren in de sprint. "Het was hectisch, ik raakte mijn 'lead-out' even kwijt. Daarna wist ik dat ik geduldig moest zijn en wachten tot er een gat zou vallen", keek de 23-jarige Blaricumse terug.

"Het team is zo goed, we doen het allemaal samen. Gisteren heeft Esmée (Peperkamp) ook al laten zien dat we veel moois kunnen laten zien dit jaar. Het is een droom om het vandaag zo af te maken."

Peperkamp eindigde in de koninginnenrit als vierde en werd achtste in het eindklassement. Kool nam de puntentrui mee naar huis.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl