Lorena Wiebes voor de start van de tweede etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.
NOS Wielrennen

Wiebes neemt in woestijns waaierfestijn wraak op oud-ploegmaatje Kool

Donderdag werd Lorena Wiebes verrassend verslagen door haar voormalige sprintaantrekker Charlotte Kool. Vrijdag nam de Europees kampioene wraak na een door waaiers getekende rit door de woestijn in de tweede etappe van de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten.

Kool werd door haar ploeggenoten in een zetel naar de laatste honderd meter gebracht, maar tegen de machtige Wiebes was geen kruid gewassen. De leiderstrui kwam ook om de schouders van Wiebes.

De etappe van het kasteel van Al Dhafra naar Al Mirfa was met 133 kilometer de langste van de vierdaagse WorldTour-wedstrijd. Het werd een dag vol waaiergeweld. Al na vijf kilometer viel het peloton in drie stukken uiteen. Voorin bleven negentien rensters over, onder wie Lonneke Uneken, Femke Markus, Wiebes, Kool, Mylène de Zoete, Daniek Hengeveld en Marjolein van 't Geloof.

Een tweede groep sloot 80 kilometer later aan en met nog 20 kilometer te gaan, was het peloton compleet.

Waaiers in de tweede etappe van de UAE Tour voor vrouwen.

Toch maakte de wind in de laatste kilometers nog slachtoffers, waardoor een uitgedund peloton op weg ging naar de finish. DSM, de oude ploeg van Wiebes, leek de touwtjes strak in handen te hebben voor Kool.

Kool, die haar bidon tijdens de sprint uit de houder zag stuiteren, had dit keer geen antwoord op Wiebes.

"Poeh, dit was een zware dag", vertelde Wiebes, tegewoordig uitkomend voor SD Worx, na afloop. "DSM kwam sterk opzetten maar Barbara (Guarischi, red. ) bracht me in perfecte positie. Hoe het is om tegen Kool te sprinten? Het is mooi om gevechten als deze te leveren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl