NOS Voetbal

Op avond waarop Fortuna aan Turkije denkt, schenkt Özyakup zijn club de punten

Uitgerekend Oguzhan Özyakup heeft Fortuna Sittard de drie punten bezorgd op bezoek bij FC Emmen (0-1). De Turks international schoof een kwartier voor tijd de winnende goal binnen, op een avond waarop aandacht werd gevraagd voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.

"We hebben het gedaan, we hebben gespeeld", stamelde de matchwinner na afloop.

Fortuna speelde al met Giro555 op zijn shirt, een oproep om geld te doneren aan nabestaanden van de ramp. Özyakup rende na zijn treffer meteen naar de kant om een T-shirt te tonen met de tekst 'Pray for Turkey'.

Özyakup met zijn boodschap na de 0-1

Het in degradatiegevaar verkerende FC Emmen werkte met een aantal flinke missers mee aan het Turkse eerbetoon. De grootste was van Jeremy Antonisse, die door Mark Diemers voor het lege doel werd gezet. Maar Antonisse verkeek zich op de stuit en schoot hopeloos over.

Emmen kreeg meer mogelijkheden om op voorsprong te komen. Een poging van afstand van Diemers ging maar net over en met Ahmed El Messaoudi (kopbal) was ook een andere ex-Fortunees bijna trefzeker.

Yilmaz dreigend

De Limburgers namen in de loop van de eerste helft de regie langzaam over. Voor rust dook Burak Yilmaz al gevaarlijk op bij de tweede paal (naast), na de pauze dwong hij Mickey van der Hart tot een redding, waarna de keeper van Emmen ook de rebound van Kristijan Bistrovic knap pareerde.

Vedette Yilmaz luidde ook de aanval in waaruit de enige treffer viel, al kwam de bal uiteindelijk wel met een beetje geluk bij Özyakup.

"Voetbal is totaal niet het belangrijkste in het leven", realiseerde hij zich, in een week waarin hij het nieuws op de voet volgde. "Familie van mijn beste vrienden zit er, mijn eigen vrienden spreek ik veel. Dan is het mentaal moeilijk voorbereiden."

Bekijk hieronder de reacties van Oguzhan Özyakup en Dogan Erdogan:

Voor de derde Turk op het veld, Dogan Erdogan, was de avond helemaal emotioneel. De middenvelder was tot een halfjaar geleden actief voor Gaziantepspor, uit een stad die nu veranderd is in rampgebied.

"We voelen allemaal de pijn van de aardbeving", aldus Erdogan. "Het is een goede overwinning. Maar onze gedachten zijn nu bij de Turken en de Syriërs."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl