NOS Sport

Zwitserse Flury stunt met WK-goud afdaling, favoriete Goggia gaat in de fout

Zwitserse Flury stunt met WK-goud afdaling, favoriete Goggia gaat in de fout

Skiester Jasmine Flury heeft in het Franse Courchevel Méribel verrassend de wereldtitel op de afdaling in de wacht gesleept. De Zwitserse was 0,04 sneller dan Nina Ortlieb uit Oostenrijk en 0,12 dan haar landgenote Corinne Suter, de olympisch kampioene en titelverdedigster.

Favoriete Sofia Goggia, die deze winter vier van de zes wereldbekerraces gewonnen had, skiede met de finish in zicht door een poortje. Dat leverde de Italiaanse, in 2018 goed voor olympisch goud, uiteindelijk diskwalificatie op.

Maar met haar zesde tijd was Goggia, die een zwarte armband droeg ter nagedachtenis aan haar afgelopen week overleden landgenote Elena Fanchini, sowieso buiten de prijzen gevallen.

Emoties bij Jasmine Flury na haar verrassende overwinning

De 29-jarige Flury had in het WB-circuit pas twee keer het podium gehaald en in 2017 haar enige zege geboekt. De drie jaar jongere Ortlieb is met slechts één WB-medaille meer (en ook één zege) evenmin een vaste podiumklant.

"Ik weet niet wat ik moet zeggen. Het is echt heel onwerkelijk", stamelde de emotionele Flury na afloop. "Om met Corinne op het podium te staan, is heel bijzonder."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl