NOS Sport

Italiaanse Bassino verrast met WK-goud op Super G, Shiffrin zilver

Halverwege had ze slechts de 24ste tijd in handen en toch is Marta Bassino de nieuwe wereldkampioene op de Super G geworden.

De Italiaanse skiester maakte het verschil in het ijzige onderste deel van de Roc de Fer piste in het Franse Méribel. Bassino passeerde de finish na 1.28,06 en hield de Amerikaanse Mikaela Shiffrin (+ 0,11 seconde), de Oostenrijkse Cornelia Hütter en Kasja Vickhoff Lie uit Noorwegen (+ 0,33) achter zich.

Italiaanse Bassino verrast met WK-goud op Super G, Shiffrin zilver

Het zilver voor Shiffrin, een van de favorieten voor vandaag, was haar eerste medaille op een mondiaal toernooi in twee jaar tijd. Vorig jaar eindigde de Olympische Spelen in een deceptie voor de Amerikaanse en afgelopen maandag ging het mis op de combinatie, het eerste onderdeel tijdens dit WK in de Franse Alpen.

Ook Lara Gut-Behrami (Zwitserland) noteerde betere tussentijden dan de Italiaanse, maar de titelverdedigster en olympisch kampioene werd op 0,37 teleurstellend zesde.

Bassino won nog nooit Super G in wereldbeker

Voor de 26-jarige Bassino, goed voor zes wereldbekerzeges, maar nooit op de Super G, was het de tweede wereldtitel. In 2021 won ze in 'haar eigen' Cortina d'Ampezzo de parallelslalom.

Het is al de tweede gouden medaille voor Italië op de WK dat maandag in Courchevel en Méribel begon. Eerder veroverde Federica Brignone al de wereldtitel op de combinatie.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl