Marc Tarabella
NOS Nieuws

Europarlementariër Tarabella verhoord in onderzoek naar corruptie

De Belgische Europarlementariër Marc Tarabella is vanochtend opgepakt door de Belgische politie voor verhoor in het onderzoek naar het omkoopschandaal in het Europees Parlement. Vorige week donderdag werd zijn parlementaire onschendbaarheid opgeheven door het Europees Parlement.

De politicus werd in zijn woonplaats Anthisnes in de provincie Luik aangehouden. Er werden meerdere huiszoekingen gedaan, zo werd een bankkluis van Tarabella doorzocht en werden er kantoren in het stadhuis van Anthisnes doorzocht, meldt omroep VRT.

Marokko en Qatar

Het Europees Parlement is sinds december in de ban van een corruptieschandaal. Qatar en Marokko zouden parlementariërs hebben omgekocht om besluiten te beïnvloeden. Eerder werden in het onderzoek al meerdere woningen doorzocht.

Tarabella was lid van de sociaaldemocratische fractie van het Europees Parlement en jarenlang lid van de Parti Socialiste (PS). Ook was hij vicevoorzitter van de commissie die zich bezighoudt met de betrekkingen van het parlement met Qatar en andere Arabische landen.

Vorige week werd ook de onschendbaarheid van de Italiaanse Europarlementariër Andrea Cozzolino opgeheven. Zijn woning in de Brusselse wijk Elsene werd vanochtend ook doorzocht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl