NOS SportAangepast

Van plek elf naar één: Bos sjeest in baanrecord naar wereldbekerzege

Bos sjeest van plek elf naar wereldbekerzege: 'Dit is bijna onmogelijk'

Skeletonster Kimberley Bos heeft voor de vierde keer in haar loopbaan een wereldbekerwedstrijd gewonnen. Op de baan in Innsbruck leek het er na de eerste run op dat Bos een anonieme dag op de slee tegemoetging, maar met een indrukwekkende tweede run pakte ze alsnog de zege in Oostenrijk.

Het goud zal het gemoed van Bos goed doen, twee weken nadat ze bij de WK op 0,01 seconde tweede was geworden. De manier waarop ze in Innsbruck goud pakte, was ook fraai. Na de eerste manche stond Bos slechts elfde (53,48), op 0,30 seconde van de Amerikaanse Hallie Clarke.

Het was misgegaan bij de start, toen ze met een ijzer van haar slee uit de gleuf in het ijs gleed. "Een kostbaar foutje", noemde Bos het na afloop. "Een klein foutje zou ik het niet noemen, dit is mij nog nooit gebeurd." Achteraf kon Bos er wel om lachen.

Van elf naar één

Want de winnares van de wereldbeker van vorig seizoen excelleerde met een baanrecord in haar tweede run: 52,87. Daarmee was ze 0,61 seconde sneller dan in de eerste heat. Dat bleek te veel voor de concurrentie. Clarke werd uiteindelijk tweede op 0,28 seconde.

"Ik wilde heel graag een 52 sleeën, omdat ik wist dat het kon vandaag", zei Bos na haar race. "Als dat zou lukken, wist ik dat ik in ieder geval nog een heel eind omhoog zou komen. Maar dat ik op het podium zou komen of zou winnen, dat geloofde ik niet echt."

In 2021, 2022 en 2023 won Bos wereldbekerwedstrijden in Winterberg, deze zege in Oostenrijk is de vierde uit haar carrière.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl