NOS Voetbal

Ronaldo scoort vier keer en passeert grens van 500 competitietreffers

Cristiano Ronaldo is nog altijd niet verzadigd. De inmiddels 38-jarige Portugees heeft in dienst van het Saudische Al-Nassr alle goals in het competitieduel met Al Wehda gemaakt: 0-4.

Daarmee passeerde Ronaldo de grens van 500 competitiedoelpunten, dus toernooien als de Champions League en het WK voor clubteams niet meegeteld. Inmiddels staat de teller op 503. Bovendien noteerde hij de 61ste hattrick in zijn carrière, voor club en land.

Illuster rijtje

Met zijn mijlpaal van 500 competitiedoelpunten treedt Ronaldo toe tot een illuster rijtje. Volgens cijfers van de IFFHS (de internationale federatie voor voetbalgeschiedenis en -statistieken) gingen alleen de Brazilianen Pelé (606 goals) en Romário (544), de Oostenrijker Josef Bican (518) en de Hongaar Ferenc Puskás (514) hem voor.

Wie anders dan Lionel Messi ligt overigens op de loer. De Argentijn van Paris Saint-Germain staat op 496 competitiedoelpunten in zijn loopbaan.

Vijf treffers bij Al-Nassr

Ronaldo, vijfvoudig winnaar van de Ballon d'Or, staat momenteel op vijf treffers namens koploper Al-Nassr. Vorige week benutte hij een penalty tegen Al Fateh (2-2).

Na het voor Portugal teleurstellend verlopen WK, met uitschakeling in de kwartfinales tegen Marokko, tekende Ronaldo een contract bij Al-Nassr, voor zo'n 70 miljoen euro per jaar.

Zijn salaris zou nog flink kunnen oplopen als Saudi-Arabië met steun van de Portugees het WK van 2030 mag organiseren.

Competitiedoelpunten Ronaldo in clubverband

Real Madrid 311 goals
Manchester United 103 goals
Juventus 81 goals
Al-Nassr 5 goals
Sporting CP 3 goals

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl