Sjinkie Knegt
NOS SchaatsenAangepast

Knegt krijgt officiële waarschuwing en maakt excuses: 'Heb de beste bedoelingen'

Sjinkie Knegt heeft een officiële waarschuwing gekregen van schaatsbond KNSB. Die waarschuwing volgt op de uitspraken van de 33-jarige shorttracker over bondscoach Niels Kerstholt en zijn staf.

Tijdens het persmoment voorafgaand aan de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht noemde hij de bondscoach en zijn assistent tegenover het AD "een zooitje ongeregeld".

"Met die uitlatingen heeft hij de normen en waarden van de KNSB met betrekking tot sportief en fatsoenlijk gedrag overtreden", valt te lezen in de verklaring van de KNSB.

'Niet meer dan logisch'

Knegt snapt de berisping die hij van de bond heeft gekregen. "Ik denk dat het niet meer dan logisch is. Ik heb dingen gezegd die ik misschien beter niet had kunnen zeggen. Het zijn harde woorden, ik had het niet zo moeten zeggen. Ik had het iets milder moeten brengen."

Verhoudingen op scherp in Dordrecht: 'Op deze manier gaat 't rustig bergafwaarts'

De Fries, die Nederland in 2014 de eerste olympische shorttrackmedaille bezorgde, legt vervolgens zijn kritiek op de bondscoach nog wel even uit. "Ik denk dat de trainingsaanpak anders zou moeten zijn om betere resultaten te kunnen boeken, sowieso voor mezelf."

"Als het op deze manier doorgaat, denk ik dat het rustig aan bergafwaarts gaat", vervolgt Knegt. "Daar ben ik bang voor. Daar probeer ik voor te waken. Niet alleen voor mezelf, maar voor heel shorttrackend Nederland. Het klinkt misschien hard, maar ik heb de beste bedoelingen."

Bekijk hieronder de volledige interviews met Sjinkie Knegt en Cees Juffermans:

Enkele uren nadat hij de uitspraken had gedaan, maakte hij al zijn excuses aan bondscoach Kerstholt. "Ik heb lang met Niels gesproken. We hebben het goed uitgepraat. Ik denk dat we nu met zijn allen weer met een schone lei kunnen beginnen."

De schaatsbond besloot dat Knegt wel gewoon mag meedoen aan de wereldbekerwedstrijden in Dordrecht, die komend weekend op het programma staan. Wel volgt er na het weekend een gesprek tussen technisch directeur Remy de Wit, disciplinemanager Wilf O'Reilly en Knegt over diens toekomst binnen de nationale shorttrackploeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl