Vinícius Júnior maakt de 1-0

Zelfs met gehavend team plaatst Real Madrid zich eenvoudig voor finale WK clubs

Real Madrid gaat ten koste van het Egyptische Al-Ahly naar de finale van het WK voor clubs. In een wedstrijd waarin de Spaanse grootmacht vanaf het begin de overhand had, werd het 4-1 in het Marokkaanse Rabat.

De ploeg van Carlo Ancelotti speelt komende zaterdag de finale tegen het Saudische Al-Hilal, dat dinsdag verrassend Flamengo uitschakelde.

Kracht op links: Vinícius

Van tevoren leek het nog spannend voor Real, dat slechts vier van zijn laatste negen wedstrijden had gewonnen in alle competities. Bovendien zijn zes belangrijke spelers geblesseerd, onder wie Karim Benzema en centrale verdediger Eder Militão.

Al Ahly was daarentegen al 23 wedstrijden ongeslagen.

De wedstrijd ging redelijk gelijk op. Vinícius Júnior zette in de eerste helft de toon met dreigende aanvallen op links, maar zijn voorzetten werden steeds onderschept, of gingen naast. In de 42ste minuut was het eindelijk raak voor de vleugelspits met een prachtig lobje over de keeper heen: 1-0, zijn vijftigste goal voor Real.

Meteen na rust stond Vinícius aan de basis van nog een doelpunt. Na een pass op Luka Modric gaf die de bal voor aan Federico Valverde, die 'm erin knalde: 2-0 voor Real.

Real koerste af op winst, maar in de 65ste minuut werd Hussein El Shahat in het strafschopgebied neergehaald door Eduardo Camavinga. De scheidsrechter wees meteen naar de stip. Ali Maâloul schoot 'm er soepel in.

Zou het Egyptische Al Ahly terug kunnen komen in de wedstrijd? Er werd geknokt en gestreden, maar Real was te sterk en gaf geen centimeter weg.

Droomstart in de staart

Tegen het einde van de wedstrijd kregen de Spanjaarden ook een penalty, dankzij Vinícius die met de bal aan de voet op de tenen werd getrapt. Modric nam 'm, maar keeper Mohamed El Shenawy tikte de bal uit de rechterhoek.

Een kleine opsteker, die niet van lange duur bleek. Vlak voor tijd maakte Rodrygo er 3-1 van, door de bal over El Shenawy te tillen. En in blessuretijd maakte Sergio Arribas, die net pas was ingevallen, er 4-1 van. Een droomstart voor de aanvaller in de staart van de wedstrijd.

Weer haalt het Egyptische Al Ahly niet de finale. En Real Madrid, dat al vier keer eerder de finale won, mag mogelijk voor een vijfde keer de beker in ontvangst nemen.