Salem Al-Dawsari viert zijn treffer tegen Flamengo
NOS Voetbal

Stunt op WK-clubteams: Saudische Argentinië-beul doet ook Flamengo de das om

De eerste finalist bij het WK voor clubteams is bekend. Niet de Braziliaanse favoriet Flamengo, maar het Saudische Al-Hilal staat zaterdag in de finale. In de Marokkaanse stad Tanger werd het dinsdagavond 3-2.

Tegenstander zal Real Madrid of Al Ahly zijn. Die ploegen spelen woensdagavond tegen elkaar.

Grote man aan de kant van Al-Hilal met twee goals is geen onbekende: Salem Al-Dawsari. Hij dompelde zo'n 2,5 maand geleden Argentinië in de groepsfase van het wereldkampioenschap in rouw door in dat duel de winnende 2-1 voor zijn rekening te nemen.

Vanaf strafschopstip

Al binnen vier minuten had Al-Dawsari vanaf de strafschopstip zijn eerste treffer gemaakt. Even daarvoor had Matheuzinho Luciano Vietto omver geduwd waarna de bal op de stip was gegaan.

Viervoudig Braziliaans international Pedro bracht binnen een kwartier beide ploegen weer op gelijke hoogte, maar op slag van rust tekende Al-Dawsari voor zijn tweede van de avond.

Rood voor Gerson (Flamengo)

Na tussenkomst van de VAR bleek dat Gerson op de hak van Vietto had gestaan en ging de bal weer op elf meter. De Braziliaanse middenvelder kreeg daarbij ook zijn tweede gele kaart waardoor Flamengo met tien man verder moest.

Vervolgens schoot Al-Dawsari de 2-1 binnen. De Saudische aanvaller bekroonde in de tweede helft zijn sterke optreden door de assist te verzorgen voor de 3-1 van Vietto. Pedro bracht in blessuretijd de spanning nog een beetje terug door zijn tweede van de avond te maken, maar dichterbij kwam Flamengo niet meer.

Al-Hilal is de eerste Saudische club die de finale haalt van het WK voor clubteams.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl