Donja Zwinkels lacht na het maken van de 6-0
NOS SportAangepast

Oranje scoort erop los bij WK zaalhockey; ruime zeges vrouwen en mannen

De Nederlandse zaalhockeysters hebben bij de WK in Zuid-Afrika ook hun derde groepsduel gewonnen. Oranje was in Pretoria met 8-0 te sterk voor Australië. Later op de avond walsten de mannen met 12-0 over Nieuw-Zeeland heen. Door de zeges plaatsten beide teams zich voor de kwartfinales.

Waar de Nederlandse vrouwen in de vorige wedstrijd tegen Zuid-Afrika nog veel moeite hadden om de kansen te verzilveren, stond het vizier tegen de Australiërs een stuk scherper.

Donja Zwinkels was met vier goals het productiefst. De andere Nederlandse doelpunten waren van Pam Imhof (twee keer), Lieke van Wijk en Noor Orpa de Baat.

Woensdag en donderdag zijn de laatste twee groepswedstrijden tegen Oostenrijk en de Verenigde Staten.

Vrouwen - stand in groep A

Nederland* 3-9 (28-2)
Oostenrijk* 3-9 (9-5)
Australië 3-6 (9-11)
Verenigde Staten 3-1 (5-8)
Zuid-Afrika 3-1 (5-8)
Nieuw-Zeeland 3-0 (3-19)
* Naar kwartfinales (nummers 1-4)

De Nederlandse mannen speelden in de avond hun derde groepswedstrijd tegen Nieuw-Zeeland. Na zeges op Namibië (7-1) en Kazachstan (9-1) werd Nieuw-Zeeland over de knie gelegd.

Topscorer bij Oranje werd Boris Burkhardt met vier treffers. Naast Burkhardt wisten zes verschillende spelers het net te vinden. Oranje besluit de groepsfase met wedstrijden tegen Oostenrijk (woensdag) en België (donderdag). De kwartfinales staan vrijdag op het programma.

Minuut stilte

Bij de WK zaalhockey werd ook stilgestaan bij de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië. Voorafgaand aan de eerste wedstrijden van zowel het mannen- als vrouwentoernooi werd een minuut stilte gehouden.

Mannen - stand in groep A

Nederland* 3-9 (28-2)
Oostenrijk* 3-9 (14-3)
België 3-6 (15-8)
Namibië 3-3 (7-11)
Kazachstan 3-0 (4-22)
Nieuw-Zeeland 3-0 (3-26)
* Naar kwartfinales (nummers 1-4)

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl