Donja Zwinkels
NOS SportAangepast

Nederlandse zaalhockeyteams laten op WK niets heel van opponent

De Nederlandse zaalhockeysters zijn de WK in Pretoria overtuigend begonnen. In het eerste groepsduel walste de ploeg van bondscoach Kristiaan Timman over Nieuw-Zeeland heen: 10-0.

Donja Zwinkels was de uitblinker aan Nederlandse zijde. Met vijf doelpunten had ze een groot aandeel in de monsterscore op Nieuw-Zeeland, dat een pijnlijk debuut kende op een WK tegen de topfavoriet voor de eindzege.

Nederland was voortdurend in de aanval en 10-0 was zelfs nog een zwakke afspiegeling van het daadwerkelijke niveauverschil. De arme Black Sticks konden niet meer dan tegenhouden en hadden geluk dat de Nederlandse vrouwen nog flink wat kansen lieten liggen.

Nederland vervolgt het WK maandag met een poulewedstrijd tegen gastland Zuid-Afrika. De eerste vier ploegen van de poule van zes plaatsen zich voor de kwartfinales.

Ook ruime zege mannen

De mannen begonnen later op de dag eveneens met een ruime zege. In Pretoria werd Namibië met 7-1 over de knie gelegd.

Doelman Joey van Walstijn voorkwam dat de Afrikanen op voorsprong kwamen, maar daarna nam Oranje het heft in handen. Max Sweering was bij Nederland de grote man met drie treffers, goed voor een 3-0 voorspong na 23 minuten.

Kazachstan is maandag de volgende opponent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl