NOS Voetbal

Go Ahead Eagles slaat de weg omhoog in met zege op NEC

Bekijk de samenvatting van Go Ahead Eagles-NEC

Go Ahead Eagles is, na drie nederlagen op rij, weer de weg omhoog ingeslagen. In Deventer werd NEC met 1-0 verslagen. Het verschil tussen beide ploegen is nu nog maar één punt in het voordeel van NEC, dat tiende staat op de ranglijst.

Go Ahead draaide de afgelopen weken moeizaam. Uit de laatste vier wedstrijden in de eredivisie werd slecht één schamel punt gehaald. Na de winterse onderbreking werd alleen bij de hervatting van het seizoen gewonnen, thuis tegen Fortuna Sittard.

Zo was de degradatiestreep steeds wat dichterbij gekomen. NEC is wat wisselvallig uit de winterstop gekomen, maar schurkt nog altijd tegen het linkerrijtje aan

Felle Eagles

In de Adelaarshorst begonnen de Eagles fel. Enric Llansana, die een sterke eerste seizoenshelft doormaakte, was met een schuiver dicht bij de 1-0.

NEC weerstond de storm en kwam beter in de wedstrijd. Er volgde een wat rommelige fase, totdat Vincent Stokkers de impasse doorbrak.

Jasper Cillessen kon een nederlaag in Deventer niet voorkomen

Hij gleed, knap bediend door Isac Lidberg, de bal langs de kansloze Jasper Cillessen. NEC probeerde het na rust wel, maar was tandeloos.

De thuisploeg verslapte niet, koesterde de bal en was dichter bij de 2-0 dan NEC bij de 1-1. Een schuiver van Willum Willumsson hobbelde maar net naast.

Tevredenheid Hake na belangrijke zege op NEC, Meijer miste beleving bij zijn ploeg

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl