Wesley Koolhof en Matwe Middelkoop
NOS Sport

Nederlandse tennissers naar Davis Cup Finals na overtuigende zege op Slowakije

De Nederlandse tennissers hebben zich geplaatst voor de groepsfase van het toernooi om de Davis Cup. Wesley Koolhof en Matwé Middelkoop bezorgden Oranje tegen Slowakije het winnende punt door Lukas Klein en Alex Molcan in Groningen met 6-3, 6-3 te verslaan.

Oranje begon dankzij zeges van Tallon Griekspoor en Tim van Rijthoven met een 2-0 voorsprong aan de tweede dag. In het dubbelspel maakten Koolhof (de nummer één van de wereld bij de dubbels) en Matwé Middelkoop (de nummer negentien) hun favorietenrol helemaal waar tegen beide Slowaken, die zaterdag ook al de baan op waren geweest.

Nerveuze start

"De mannen hadden het geweldig gedaan gisteren. Het is altijd lekker om met 2-0 voorsprong aan zo'n dubbel te beginnen", keek Koolhof terug. "We hadden misschien een wat nerveuze start en die jongens speelden ook erg goed in het begin. Maar we hebben het kunnen omdraaien en uiteindelijk waren wij kwalitatief eigenlijk veel beter dan hen."

Ook dubbel voor Oranje: 'Wat nerveuze start, maar waren kwalitatief veel beter'

De groepsfase van de Davis Cup Finals, met daarin zestien landen, wordt van 12 tot en met 17 september gespeeld. De speelsteden zijn nog niet bekend. De landen die door de groepsfase komen, spelen van 21 tot en met 26 november in Málaga om de titel.

Vorig jaar haalde Nederland de kwartfinales van het landentoernooi. Australië was toen in Malága te sterk.

Haarhuis: 'Tegen goede singelaars laten zien wat dubbelen is'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl