Elena Dhont (l) viert de 5-0 met Fenna Kalma
NOS Voetbal

Doelpuntenmachine Kalma leidt Twente-vrouwen naar nieuwe 9-0 zege

FC Twente heeft in de eredivisie voor vrouwen voor de dertiende keer in dertien wedstrijden gewonnen en de koploper deed dat opnieuw met een monsterzege. In Enschede werd Telstar met 9-0 opzijgezet. Fenna Kalma scoorde maar liefst vier keer.

Twente begon het seizoen met een 5-0 zege op VV Alkmaar en won sindsdien zes keer met vijf of meer doelpunten verschil en nu voor de derde maal met 9-0. Eerder werden Heerenveen en Excelsior al met zo'n nederlaag naar huis gestuurd.

Tegen Telstar stond het bij rust al 5-0 door een hattrick van doelpuntenmachine Kalma en treffers van Marit Auée en Elena Dhont. In de tweede helft maakten treffers van wederom Kalma en Dhont, Suzanne Giesen en Naomi Pattiwael er weer een monsterzege van voor Twente.

Kalma scoort en scoort

Vorig seizoen werd Kalma topscorer met 33 doelpunten, nu staat ze alweer op 25. Haar derde tegen Telstar betekende haar derde hattrick van het seizoen, doelpunt nummer vier betekende haar tweede kwartet.

Ondanks haar enorme scoringsdrift bleef Kalma ook tijdens de afgelopen transferperiode behouden voor Twente. Met elk doelpunt wordt de kans op een vertrek in de zomer echter groter.

Bovendien kan ze door de kruisbandblessure van Vivianne Miedema waarschijnlijk ook op meer speeltijd rekenen in het Nederlands elftal, juist met het WK in juli op komst.

Afgelopen september maakte de 23-jarige Kalma haar debuut bij de Oranjevrouwen. Tegen Schotland kwam ze toen na ruim een uur spelen in het veld voor Miedema en besliste ze vlak voor tijd de wedstrijd (2-1) met haar eerste interlanddoelpunt.

Inmiddels heeft ze vier interlands achter haar naam staan, waarin ze twee keer scoorde.

Twente oppermachtige koploper

Het succes van Twente is niet alleen te danken aan Kalma. De afmaakster pur sang profiteert optimaal van het sterke spel van haar ploeg en ook haar teamgenoten doen regelmatig een duit in het doelpuntenzakje, in totaal staat de teller al op 66 goals voor, met slechts twee tegen.

Alleen Ajax weet in het spoor van Twente te blijven. De Amsterdammers staan nu op zes punten van Twente, maar komen zondag nog in actie tegen PSV.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl