NOS Sport

Red Bull Racing presenteert de RB19, de nieuwe bolide van Verstappen

Red Bull Racing heeft de auto gepresenteerd waarmee Max Verstappen dit jaar op jacht gaat naar zijn derde wereldtitel in de Formule 1. In New York werd vrijdagmiddag de RB19 onthuld.

De nieuwe bolide van Max Verstappen

Op enkele nieuwe sponsornamen na zijn er geen grote verschillen ten opzichte van de RB18, Verstappens bolide van afgelopen seizoen. Een donkerblauwe achtergrond met rode en gele accenten, zoals Verstappen al sinds jaar en dag rondrijdt.

"Ik zie hem voor het eerst", reageert Verstappen als hij naast een showmodel van zijn nieuwe auto staat en de bekende kleurstelling ziet. "Onze look is al een paar jaar hetzelfde, maar hij ziet er altijd cool uit. We hebben er veel succes mee gehad, waarom zou je dat ook veranderen?"

Max Verstappen

Van donderdag 23 tot en met zaterdag 25 februari hebben de coureurs drie testdagen op het circuit van Sakhir in Bahrein om de nieuwe auto in de vingers te krijgen. Een week later, op zondag 5 maart, is daar de eerste grand prix van het nieuwe seizoen.

'Drie testdagen en dan de wereld over'

Het reglement in de Formule 1 is nagenoeg hetzelfde gebleven, wat betekent dat de teams geen totaal nieuwe bolide hoefden te ontwerpen.

"Er zijn wat subtiele veranderingen", zegt teambaas Christian Horner. "We zijn benieuwd hoe de auto het doet. We hebben maar drie testdagen en dan reizen we negen maanden over de wereld. Het wordt een jaar vol strijd."

Verstappen begint volgende maand aan zijn negende seizoen in de Formule 1. De tweevoudig wereldkampioen won 35 grand prixs, waarvan 15 afgelopen jaar - een record.

Toch is hij nog altijd hongerig en leergierig. "Als kind werk je toe naar een droom, dat is in eerste instantie Formule 1-coureur worden. Dan wil je een race winnen of poleposition halen. De volgende stap is wereldkampioen worden."

Je wil aan de top blijven, dat is nog moeilijker dan er komen.

Max Verstappen

"Toen dat gelukt was, viel er een hoop druk van mijn schouders, want ik had het gevoel dat ik alles had bereikt wat ik wilde in mijn sportieve carrière. Maar je wil aan de top blijven. Dat is nog moeilijker dan er komen."

"Vorig jaar was een goede test om te kijken of we daartoe in staat waren. Ik wil mezelf blijven verbeteren. Tijdens je hele carrière leer je door ervaring. Ik vraag mezelf altijd af: wat kan ik beter doen, dat ga ik dit jaar weer proberen", aldus de Red Bull-coureur.

Bekijk hieronder de kalender van het nieuwe Formule 1-seizoen:

De Formule 1-kalender van 2023

Red Bull Racing won met Verstappen en de Mexicaan Sergio Pérez afgelopen seizoen voor het eerst sinds 2013 de constructeurstitel in de Formule 1. Het stootte Mercedes, dat de sport jaren domineerde, van de troon.

Geen jager, maar prooi

"Van jager zijn we prooi geworden", zegt Horner. "Iedereen in het team is gemotiveerd en klaar voor de uitdaging."

Pérez: "We moeten beter zijn dan vorig jaar, want de concurrentie wordt sterker. Dat is moeilijk. Maar als je de auto ziet, ben je enthousiast. Dan weet je dat het nieuwe seizoen eraan komt."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl