NOS Sport

Klaver maakt indruk op 400 meter in Ostrava, Boers tikt EK-limiet net niet aan

Klaver maand voor EK indoor soeverein op de 400 meter in Ostrava

Lieke Klaver heeft bij internationale wedstrijden in Ostrava op de 400 meter de limiet voor het EK indoor gelopen. De 24-jarige atlete won in Tsjechië op indrukwekkende wijze haar race in 51,00.

Klaver moest 52,20 lopen voor de EK-limiet en haalde die dus ruim. De Tsjechische Lada Vondrova eindigde als tweede (51,57) voor de Engelse Jessie Knight (52,73).

Bij de mannen was Isayah Boers de snelste op de 400 meter bij de mannen. Zijn tijd van 46,36 was net niet voldoende voor de EK-limiet (46,35). De Europese Kampioenschappen Indoor zijn van 2 tot en met 5 maart in Istanbul.

Visser met nieuwe trainer

Ook Nadine Visser deed mee in Tsjechië. Op de 60 meter horden liet ze met een tweede tijd (7.96) een prima indruk achter. Alleen de Amerikaanse Alaysha Johnson (7.87) was sneller.

Nadine Visser

Visser wisselde eind vorig jaar van trainer. Tien jaar lang werkte ze samen met trainer Bart Bennema, maar na een teleurstellend seizoen met veel blessures stapte ze over naar de staf van de Zwitserse succescoach Laurent Meuwly.

Over EK-kwalificatie hoefde Visser zich geen zorgen meer te maken, nadat ze vorige week in Düsseldorf al de limiet had gelopen. Daar dwong ook Zoë Sedney EK-deelname af. In Ostrava eindigde ze op de 60 meter horden als vierde.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl