Kai Verbij
NOS Schaatsen

Einde schaatsseizoen Verbij: 'Was erop gebrand nog mooie dingen te laten zien'

Schaatser Kai Verbij komt de rest van het seizoen niet meer in actie. Door een liesblessure kan de 28-jarige sprinter komend weekend onder meer zijn Nederlandse titels op de 500 en 1000 meter niet verdedigen.

"Dat ik nu helemaal geen kans krijg om mezelf te laten zien, doet ontzettend veel pijn", aldus Verbij. "Voor het eerst in acht jaar ben ik er niet bij op het belangrijkste moment van het seizoen "

Verbij kreeg zaterdagavond tijdens de laatste trainingswedstrijd last van zijn linkerlies. Desondanks noteerde hij nog de gedeelde zesde tijd. Bij een MRI-scan kwam woensdag de ernst van de blessure aan het licht.

Topvorm vereist

"Ik was erop gebrand om deze aankomende weken nog mooie dingen te laten zien", zegt Verbij. "Op zich ben ik wel in staat om te schaatsen, maar om jezelf te plaatsen voor de WK afstanden en de resterende World Cups moet je in Nederland in topvorm aan de start verschijnen en razendsnelle tijden neerzetten."

Bekijk hieronder het programma van de Daikin NK afstanden, komend weekend te zie bij de NOS:

  • NOS
    Het NK-programma op vrijdag 3 februari
  • NOS
    Het NK-programma op zaterdag 4 februari
  • NOS
    Het NK-programma op zondag 5 februari

Verbij kwakkelt al het hele seizoen met zijn gezondheid. Na een operatie aan een blindedarmontsteking werd hij al eens eerder gekweld door een liesblessure en tijdens de wereldbeker in Calgary voelde hij zich niet lekker.

De frustratie zit hoog: "Als ik vanwege mijn kwaliteiten niet goed genoeg was geweest voor plaatsing voor de WK of de laatste twee World Cups had ik ook gebaald, maar dan had ik het misschien nog op een bepaalde manier kunnen accepteren."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl