Erik ten Hag gunt Jadon Sancho zijn rentree tegen Nottingham Forest.
NOS Voetbal

Ten Hag en Weghorst naar Wembley: United plaatst zich voor finale League Cup

Erik ten Hag mag zich opmaken voor zijn eerste finale met Manchester United, op het heilige gras van Wembley. Dankzij een 2-0 zege op Nottingham Forest plaatste de trainer zich met zijn club voor de finale van de League Cup. Het eerste duel in het tweeluik was al met 3-0 gewonnen door United.

Op 26 februari gaan Ten Hag, Wout Weghorst en Tyrell Malacia op voor de eerste prijs van United sinds 2017. Tegenstander is dan Newcastle United, dat in de halve finales afrekende met Southampton.

'Bijna een erg goed team'

Dat United zich zou plaatsen voor de finale was na de 3-0 zege in Nottingham al bijna een formaliteit. Toch liet Ten Hag daags voor de wedstrijd doorschemeren dat hij niet met een B-elftal zou aantreden.

"We hebben een goed momentum, dat moeten we vasthouden", zei de oefenmeester. "Zo worden we bijna een erg goed team."

Ten Hag dicht bij finale op Wembley: 'Hebben goed momentum, moeten we vasthouden'

Ten Hag hield doelman David De Gea, Malacia en uitblinker Marcus Rashford op de bank. Zo begon Weghorst alweer voor de vijfde keer op rij in de basis bij de Mancunians.

Zijn enige goal tot nu toe kwam in de heenwedstrijd tegen Forest en ook nu was hij heel dicht bij een treffer. Zijn kopbal belandde echter op de paal.

United domineert

De bezoekers uit Nottingham kregen in het eerste bedrijf twee kansen, maar benutten die niet. En zo hield United de touwtjes stevig in handen, al kwam dat niet tot uitdrukking in de score.

De stijlvolle kopbal van Wout Weghorst tegen Nottingham Forest belandt op de paal.

Na ruim een uur ging Weghorst naar de kant en maakte plaats voor onder anderen Jadon Sancho, die sinds oktober niet meer in actie was gekomen. Het voormalige wonderkind kampte met persoonlijke problemen.

Het WK in Qatar met Engeland ging zo ook aan zijn neus voorbij, in plaats daarvan hield Sancho zijn conditie op peil in Nederland bij amateurclub OJC Rosmalen.

De bevrijdende, maar ook verdiende 1-0 kwam uiteindelijk via twee andere invallers. Anthony Martial veroverde de bal en probeerde Rashford in stelling te brengen, maar diens inzet werd geblokt. Zo kwam de bal toch weer voor de voeten van Martial, die op zijn beurt wel de hoek vond achter doelman Wayne Hennessey.

Daarna was het verzet van Forest gebroken en tekende Fred met het dijbeen voor 2-0, nadat Bruno Fernandes met buitenkant voet Rashford had gevonden en die vervolgens de bal voor het doel had gebracht.

Ferguson ziet dat het goed is

In de slotfase werd de legendarische succescoach Alex Ferguson veelvuldig in beeld gebracht, ter illustratie dat het werk van Ten Hag zijn goedkeuring heeft gekregen.

Voordat Ten Hag in de buurt komt van de 38 trofeeën van Ferguson in de prijzenkast op Old Trafford moet er nog heel wat gebeuren. Maar het begin is er.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl