Sean Longstaff (r) schreeuwt het uit met Kieran Trippier
NOS Voetbal

Botman met uitzinnig Newcastle naar finale op Wembley, waar mogelijk United wacht

Na 47 jaar staat Newcastle United weer in de finale van de League Cup, het tweede bekertoernooi van Engeland. De ploeg van de Nederlandse verdediger Sven Botman was voor de tweede keer te sterk voor Southampton.

Na de eerdere 1-0 uitzege werd er thuis met 2-1 gewonnen.

De eindstand stond al binnen een halfuur op het scorebord. Sean Longstaff zette St James' Park (ruim 50.000 fans) in vuur en vlam met twee vroege goals. Namens Southampton bleef het bij de aansluitingstreffer van Ché Adams. Newcastle eindigde het duel met tien man, na rood voor Bruno Guimarães in de slotfase.

Opmars

Newcastle is sinds de Saudische overname bezig aan een opmars. In de Premier League staat het elftal van Eddie Howe op de verrassende derde plaats. Volgende maand gaan 'The Magpies' proberen om hun eerste grote nationale prijs sinds 1955, toen de FA Cup werd gewonnen, te pakken.

De Nederlandse rots in de branding bij Newcastle: Sven Botman

In die finale, op zondag 26 februari op het iconische Wembley, wacht hoogstwaarschijnlijk het Manchester United van Erik ten Hag, dat woensdagavond op Old Trafford een 3-0 voorsprong verdedigt tegen Nottingham Forrest.

In de competitie staat zowel Newcastle als Manchester United op 39 punten na twintig duels.

Voor aanvang van het duel maakte St James' Park kennis met de laatste twee aanwinsten van Newcastle. De 21-jarige aanvaller Anthony Gordon, die voor ruim 45 miljoen euro overkomt van Everton, en diens leeftijdsgenoot Harrison Ashby, de verdediger voor wie ruim drie miljoen euro is overgemaakt aan West Ham United.

Jonjo Shelvey werd uitgezwaaid. De voormalig Engels international speelde sinds 2016 meer dan tweehonderd duels voor Newcastle, maar verdween dit seizoen naar de achtergrond. De 30-jarige middenvelder vertrekt naar Nottingham Forrest.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl