NOS Voetbal

NEC speelt voor de elfde keer gelijk, Sparta mag niet mopperen met 1-1

Bekijk de samenvatting van NEC - Sparta Rotterdam

Het duel tussen NEC en Sparta was een treffen tussen twee aangename verrassingen in de eredivisie. Sparta leek er met een gelukkige zege vandoor te gaan, maar NEC pakte in de slotfase een meer dan verdiend punt: 1-1.

Dat zowel Sparta als NEC aan een sterk seizoen bezig is, hebben beide ploegen vooral te danken aan de solide defensie. Doelmannen Jasper Cillessen (81%) en Nick Olij (82%) hebben de hoogste reddingspercentages van alle keepers in de eredivisie.

En ondanks de tegentreffer die Cillessen en Olij moesten toestaan, zal hun percentage niet veel veranderen. Beide keepers verrichtten zaterdagavond opnieuw een handvol reddingen.

Meijer baalt van gemiste kansen, Steijn spreekt van 'slechtste vertoning tot nu toe'

Cillessen moest al in de eerste minuten redding brengen na gepruts van Philippe Sandler. Na een kort genomen doelschop leverde Sandler de bal zomaar in, maar Sparta-spits Tobias Lauritsen kreeg de bal niet voorbij de doelman van NEC.

Kort daarna ging het ook bij Sparta achterin maar net goed. Uit een Nijmeegse hoekschop schoot Sparta-aanvoerder Adil Auassar op zijn eigen lat.

Vervolgens was NEC de betere ploeg voor rust. De formatie van trainer Rogier Meijer kreeg een aantal halve kansen en één hele grote. Op slag van rust prikte Mikkel Duelund de bal in kansrijke positie net naast.

Twee blessures

Kort daarvoor had Sparta het complete centrum van de verdediging zien uitvallen met blessures. Auassar en Bart Vriends gingen in een dubbele wissel naar de kant.

Sparta-aanvoerder Adil Auassar gaat geblesseerd naar de kant

Vroeg in de tweede helft kreeg NEC een grote kans via Dirk Proper, die alleen op Olij af kon, maar de keeper van Sparta redde bekwaam. Aan de overkant moest Cillessen ingrijpen bij een pegel van Joshua Kitolano.

Loon naar werken

Uit de hoekschop die volgde viel dan eindelijk de openingstreffer. Arno Verschueren kopte raak bij de eerste paal. Alweer de zevende treffer van het seizoen voor de Belgische middenvelder (0-1).

NEC ging met veel energie op jacht naar de gelijkmaker en kreeg tien minuten voor tijd loon naar werken. Invaller Pedro Marques draaide behendig weg bij zijn bewaker en schoof de bal in de hoek (1-1). Het was de eerste tegentreffer na de winterstop voor Olij, die vier duels op rij de nul had gehouden.

NEC had zelfs nog kunnen winnen, maar rechtsback Bart van Rooij schoot in kansrijke positie over en in de slotseconde kopte Landry Dimata op de buitenkant van de paal. Daardoor noteerde NEC alweer zijn elfde gelijkspel van dit seizoen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl