NOS Voetbal

Vitesse profiteert optimaal bij onzeker Heerenveen, Pröpper maakt rentree

Bekijk de samenvatting van sc Heerenveen - Vitesse

Vitesse heeft drie belangrijke punten gepakt in de strijd onderin. De Arnhemmers troffen sc Heerenveen precies op het goede moment om verrassend toe te slaan in het Abe Lenstra Stadion (1-3).

Bij Heerenveen ontbraken Oranje-international Andries Noppert en rots in de branding Sven van Beek vanwege blessures. En Amin Sarr zit met zijn hoofd bij Olympique Lyonnais, dat rond de dertien miljoen euro voor de aanvaller gaat neertellen.

Bekijk hier de reactie van Amin Sarr op zijn aanstaande transfer:

Sarr is Heerenveen dankbaar: 'Ben hier heel gelukkig geweest'

Toch werd het nog wel 1-0, toen Pelle van Amersfoort uit een counter via de binnenkant van de paal raak schoot. Maar het antwoord van Vitesse liet niet lang op zich wachten.

Het elftal van Phillip Cocu was veel dreigender dan de Friezen, ook al had het een gelukje nodig om op gelijke hoogte te komen. Een mispeer van Million Manhoef werd door Bartosz Bialek bij de tweede paal alsnog binnengewerkt.

Het snelle voetenwerk van Gabriel Vidovic bezorgde Vitesse vlak voor rust zelfs een voorsprong en kort na de hervatting was het nu wel met veel overtuiging Manhoef, die er 1-3 van maakte. Vooral de combinatie met Matús Bero was fraai.

Rentree Pröpper

Cocu liet daarna Davy Pröpper zijn rentree in de eredivisie maken en met Nicolas Isimat-Mirin liet hij ook een andere oude bekende uit zijn PSV-tijd weer wat minuten maken, zodat die snel wedstrijdfit wordt.

Bekijk hier de reactie van Davy Pröpper:

Na een jaar is Pröpper weer voetballer: 'Gelukkig voelt het allemaal goed'

Na de verdienstelijke remise tegen FC Twente volgde voor Vitesse nu een nog grotere sportieve opsteker, die gezien het wedstrijdbeeld volledig terecht was. De zege had zelfs nog veel hoger kunnen uitvallen.

Waar bij Vitesse alles op zijn plek lijkt te vallen de laatste wedstrijden, wachten Heerenveen nog wat hectische dagen op de transfermarkt. Na drie nederlagen in de laatste vier duels dreigt het elftal van Kees van Wonderen tevens de aansluiting met de play-offplekken te verliezen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl