Israëlische politie op de plaats van het schietincident, vanochtend
NOS NieuwsAangepast

Weer geweld Jeruzalem: 13-jarige schiet twee mensen neer

Bij een schietpartij in Oost-Jeruzalem zijn drie mensen gewond geraakt, inclusief de dader. De Israëlische ambulancedienst meldt dat de gewonde slachtoffers twee mannen zijn van 23 en 47 jaar oud.

De Palestijnse dader zou 13 jaar zijn. Hij zou volgens de Israëlische politie zijn neergeschoten door twee voorbijgangers. Hij is daarna overmeesterd en met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De slachtoffers zijn volgens Israëlische media een vader en zoon, van wie de zoon in kritieke toestand verkeert. De twee zijn ook naar het ziekenhuis gebracht.

Gespannen situatie

De situatie in Israël is zeer gespannen sinds donderdag, toen negen Palestijnen omkwamen bij een actie van het Israëlische leger in Jenin op de bezette Westelijke Jordaanoever. Erna werden vanuit de Gazastrook raketten afgevuurd op Israël en voerde Israël op zijn beurt luchtaanvallen uit op Palestijnse doelen.

Gisteren schoot een Palestijn van 21 jaar zeven mensen bij een synagoge dood voordat hij zelf door de Israëlische politie werd doodgeschoten. VN-secretaris-generaal Guterres en de Amerikaanse president Biden hebben de aanslag veroordeeld.

De Israëlische politie zegt dat er na de aanslag 42 mensen zijn opgepakt, onder wie familieleden van de aanslagpleger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl