Candy Jacobs
NOS Sport

Skateboardster Jacobs is 'schaamte' over Spelen kwijt en hoopt nu WK te halen

Gaat ze meedoen of niet? Candy Jacobs hoopt eind januari voldoende hersteld te zijn van een knieoperatie om bij de WK skateboarden in de Verenigde Arabische Emiraten (29 januari tot en met 5 februari) in actie te kunnen komen.

De 32-jarige is naar eigen zeggen tevreden over het verloop. Ze werd in december geopereerd aan haar knie. "Het gaat momenteel zo goed, dat ik zelf wel geloof dat ik aan de WK kan meedoen", zegt de ervaren skateboardster. "Misschien is dat mijn valkuil, maar ik ga het wel proberen."

Jacobs acht het risico verantwoord. "Ik kan niets stuk maken", zegt ze. "Maar ik wil er sowieso heen om de mannen te coachen. En nu er een kans is dat ik zelf ook kan meedoen, waarom zou je het dan niet doen?"

Olympische Spelen

Jacobs vestigde in 2021 tijdens de Olympische Spelen in Tokio de aandacht op zich. Ze had het namelijk heel zwaar met haar quarantaine van tien dagen. "Het heeft mij heel veel geleerd. Je haalt er ergens iets uit. Maar ik had wel zoiets: dit wordt niet mijn laatste olympische herinnering."

Candy Jacobs belt in juli 2021 met een vriendin tijdens haar quarantaine in Tokio:

Skateboarder Jacobs praat bij met beste vriendin: 'Nog nooit zoveel gehuild'

En dus ging het vizier heel snel op de Spelen van 2024 in Parijs. Ze hoopt daar nu wel bij te zijn.

"Ik vond aanvankelijk alles wat aan de Olympische Spelen verbonden was niet leuk, inclusief skateboarden. Maar op een gegeven moment ben ik weer begonnen en hervond ik dat sprankeltje."

Confronterende documentaire

Er is zelfs een documentaire over Jacobs gemaakt, inclusief de periode toen ze in quarantaine in Tokio zat. "Ik kon er eerst niet naar kijken", bekent ze. "Ik schaamde me, omdat ik iets niet heb kunnen waarmaken."

Jacobs vertrok vervolgens naar Portugal om de documentaire voor zichzelf te evalueren en erachter te komen waar haar slechte gevoelens vandaan kwamen. "Ik realiseerde me dat ik iets moest doen: als ik het nu niet doe, weet ik niet of ik er ooit nog uit kom."

Het lukte Jacobs uiteindelijk met behulp van Google om een therapeut te vinden. "Ik zocht naar een therapeut", lacht ze. "Het heeft mij veel gebracht. ik voel me een leuker mens."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl