NOS Sport

Titelverdedigster Bos net naast het podium bij EK skeleton in Altenberg

Skeletonster Bos net naast podium bij EK in Altenberg

Skeletonster Kimberley Bos is er niet in geslaagd een medaille te pakken bij de EK in het Duitse Altenberg. De titelverdedigster moest zich tevreden stellen met een vierde plaats. Het goud was voor de Duitse Tina Hermann.

Hermann was in het voordeel in Altenberg, wat als haar thuisbaan kan worden beschouwd. Ze werd er twee keer wereldkampioene en won er ook de vijfde wereldbekerwedstrijd, afgelopen vrijdag. Bos werd toen derde.

Hermann was in de EK-race, die ook voor de wereldbeker meetelt, in beide manches een klasse apart. Bos maakte in de eerste run een paar foutjes en kwam tot de zesde tijd. Uiteindelijk werd ze vijfde achter de Canadese Mirela Rahneva, maar zij telt niet mee voor het EK.

Bekijk de reactie van Kimberley Bos:

Bos na vierde plek op EK: 'Winnen van Duitsers in Altenberg is bijna onmogelijk'

Het zilver was voor de Oostenrijkse Janine Flock, op 0,62 van Hermann. De Duitse Susanne Kreher pakte op 0,01 van Flock het brons en ook het verschil tussen de plekken drie en vier was 0,01. Bos was 1,29 langzamer dan de Europees kampioene.

'Winnen van Duitsers onmogelijk'

Bos, winnares van olympisch brons in Peking, zei redelijk tevreden te zijn met haar vierde plek, zeker op de moeilijke thuisbaan van de Duitsers. "Winnen van de Duitsers is in Altenberg bijna een onmogelijke opgave. Maar ik kom steeds dichterbij. Ik heb wel wat fouten gemaakt, maar het waren er minder dan vorig jaar", aldus een montere Bos.

Volgende week staat het WK op het programma in Sankt Moritz, de plaats waar ze vorig jaar Europees kampioen werd. "Die baan ligt mij veel beter, dus we zullen zien wat er dan mogelijk is."

Weston wint bij mannen

Bij de mannen ging de Europese titel naar Matt Weston. De 25-jarige Brit bleef olympisch kampioen Christopher Grotheer uit Duitsland over twee omlopen 0,35 voor. Grotheers landgenoot Axel Jungk won brons.

Weston volgt als Europees kampioen de Let Martins Dukurs op, die twaalf van de vorige dertien EK-titels pakte en afgelopen zomer een punt achter zijn loopbaan zette.

Dukur is tegenwoordig prestatiecoach bij de Britse skeletonbond en leidde Weston dit seizoen al naar drie wereldbekerzeges.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl