NOS Sport

Bos pakt in Winterberg eerste wereldbekerzege van het skeletonseizoen

Bos pakt in Winterberg eerste wereldbekerzege van het seizoen

Skeletonster Kimberley Bos heeft haar eerste wereldbekerzege van het seizoen geboekt. De winnares van olympisch brons was in het Duitse Winterberg over twee omlopen 0,06 seconde rapper dan Mirela Rahneva.

De 29-jarige Bos won vorig seizoen het eindklassement van de wereldbeker, met onder meer twee zeges in Winterberg. Dit seizoen wilde het nog niet zo vlotten (tweemaal vijfde en eenmaal zevende), maar op haar thuisbaan ging het weer als vanouds.

De Europees kampioene, die sinds 2021 in Winterberg houdster van het baanrecord is, dankte haar derde WB-zege uit haar carrière aan een sterke tweede omloop. In de eerste omloop was de Canadese Rahneva nog 0,08 sneller dan de Edese.

Sterke start in natte omstandigheden

Bos was na haar race vooral tevreden over haar start. "Ik denk dat die erg goed was en dat ik daarmee deels het verschil heb weten te maken. Verder ben ik rustig gebleven en heb ik de snelheid uit de baan gehaald."

Bos verklaart zege in Winterberg: 'Verschil gemaakt met de start'

Over een paar weken volgt voor Bos het WK in het Zwitserse Sankt Moritz. "We willen echt pieken op dat WK. Ik denk dat mijn start nóg beter kan en dat ik nog rustiger kan worden op de slee."

Bos moest in Winterberg overigens omgaan met waterige baanomstandigheden, door de relatief hoge temperatuur in de Duitse wintersportgebieden. Dat gaf vooral in de voorbereiding problemen. "We trainden hier in de stromende regen, er was geen sneeuw. Gelukkig zijn de banen gekoeld, maar dat trainen was zwaar: alsof je van een rivier afdaalde."

Volgens Bos voelt het sleeën in deze weersomstandigheden een beetje hetzelfde als autorijden in een enorme regenbui. "Als er veel water is, heb je weinig controle over je slee, maar ik kwam er gelukkig redelijk doorheen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl