FC Twente-voorzitter Joop Munsterman (rechts) samen met commissaris Hennie ten Hag
NOS Voetbal

FC Twente biedt oud-bestuurders Trebbe en Ten Hag excuses aan: 'Onnodig beschadigd'

FC Twente heeft excuses aangeboden aan oud-bestuurders Hein Trebbe en Hennie ten Hag, de vader van trainer Erik ten Hag. Algemeen directeur Paul van der Kraan zei dinsdagavond tijdens de nieuwjaarsreceptie dat de twee oud-leden van de raad van commissarissen in het verleden onterecht zijn beschadigd.

"Met name in de jaren 2015 tot en met 2018 is het diverse malen voorgekomen dat bestuurders of toezichthouders van FC Twente hun rol neer moesten leggen. Het was een periode waarin FC Twente af en toe stevig moest ingrijpen", aldus Van der Kraan. "Uit gesprekken met betrokkenen is gebleken dat FC Twente in sommige gevallen te rigoureus heeft ingegrepen."

'Onterecht en onnodig beschadigd'

Van der Kraan noemde specifiek Trebbe en Ten Hag. "Zij hebben zich met ziel en zaligheid voor de club ingezet en hebben ook financieel behoorlijk wat gedaan voor de club. Ze zijn onterecht en onnodig beschadigd", rehabiliteerde Van der Kraan de bestuurders. "Ik hoop oprecht dat de mannen bereid zijn weer naar het stadion te komen."

Hein Trebbe

Trebbe en Ten Hag vertrokken in 2016 bij FC Twente naar aanleiding van het rapport van Ben Knüppe. Hij stelde dat verscheidene bestuurders uit de periode tussen 2013 en 2015 moesten vertrekken. Het ging ook om financieel directeur Gerald van den Belt en Joop de Winter. Aanvullend mochten Joop Munsterman en Aldo van der Laan in geen enkele functie bij FC Twente terugkeren.

Diepgravende onderzoek

Knüppe deed onderzoek naar de manier waarop FC Twente werd bestuurd en toetste daarbij vooral of bestuurders hun bevoegdheden te buiten waren gegaan. De licentiecommissie van de KNVB dwong het diepgravende onderzoek af als een direct gevolg van de verborgen bijlage in het contract tussen FC Twente en de investeringsmaatschappij Doyen Sports Group.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl