Aimar Sher
NOS Voetbal

Groningen heeft broodnodige versterkingen binnen: Noor Hove en Zweed Sher

FC Groningen heeft twee spelers toegevoegd aan de selectie. De Noor Johan Hove en de Zweed Aimar Sher komen per direct de club van interim-trainer Dennis van der Ree versterken.

Hove is een 22-jarige jeugdinternational uit Noorwegen en speelt op het middenveld. Hij wordt overgenomen van Strømsgodset IF en tekent een contract voor 3,5 jaar bij 'de Trots van het Noorden'.

Sinds 2018 speelde Hove voor Strømsgodset in zijn thuisland. In 128 competitiewedstrijden in de Eliteserien, scoorde de middenvelder 29 keer en gaf hij tien keer een assist.

Sher op huurbasis naar Groningen

Het middenveld van FC Groningen wordt daarnaast versterkt met de 20-jarige Sher. De Zweedse middenvelder met Irakese roots wordt gehuurd van Spezia. Voordat hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Italië, heeft hij zeven jaar bij het Zweedse Hammarby IF gespeeld.

Groningen, dat niet lekker draait in de eredivisie en de vijftiende plaats bezet, had Sher twee jaar geleden ook al op het oog, maar toen koos de middenvelder voor een Italiaans avontuur. De huurovereenkomst kan na dit seizoen met een jaar worden verlengd.

FC Groningen zou zich nog verder willen versterken met Jens Petter Hauge. De Noor is eigendom van Eintracht Frankfurt, maar speelt nu op huurbasis bij AA Gent.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl