Roberto Piazza
NOS Sport

Volleybalbond beloont Piazza met nieuw contract: 'Ultieme doel is Spelen in Parijs'

Roberto Piazza is ook de komende twee jaar bondscoach van de Nederlandse volleyballers. Volleybalbond Nevobo heeft het contract van de 54-jarige Italiaan verlengd tot en met 2024. Ook van de andere stafleden zijn de contracten verlengd.

Piazza is sinds 2019 bondscoach van het Nederlandse team. De volleybalbond verlengde zijn contract in 2021 al eens.

"Het Nederlands team heeft de laatste jaren progressie getoond, zowel in het spel als in behaalde resultaten", meldt technisch directeur Herman Meppelink als reden voor de contractverlenging.

"De samenwerking in de staf is uitstekend, evenals tussen de staf en het team. Het ultieme doel is om deelname aan de Olympische Spelen van Parijs af te dwingen."

Vijfde op EK in 2021

De laatste keer dat de mannenploeg actief was op de Spelen was in 2004, toen Nederland negende werd. De gouden olympische medaille van 1996 werd uitgeroepen tot sportmoment van de vorige eeuw.

In 2021 eindigde Oranje als vijfde op het EK, de beste prestatie sinds 1999. De volleyballers bereikten afgelopen zomer de finale van de Nations League. De ploeg werd op het WK afgelopen zomer in de achtste finales uitgeschakeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl