NOS Sport

Smashkanon Abdelaziz loodst volleyballers in thriller langs Argentinië en ronde verder

Smashkanon Abdelaziz loodst volleyballers in thriller langs Argentinië en ronde verder

Aan de hand van smashkanon Nimir Abdelaziz hebben de Nederlandse volleyballers ook hun tweede groepsduel op het WK gewonnen. Na een 2-0 achterstand in sets was de ploeg van bondscoach Roberto Piazza met 3-2 te sterk voor Argentinië, winnaar van olympisch brons: 28-30, 20-25, 25-21, 27-25 en 15-9.

Na een eenvoudige 3-0 overwinning op Egypte is de zege in de thriller tegen Argentinië al genoeg voor Nederland om zich te plaatsen voor de tweede ronde op het WK.

Oranje verspeelde de spannende eerste set, waarin het verschil nooit groter was dan twee punten, in de beslissende fase met vier foutservices op rij. Argentinië sloeg op het zevende setpunt fortuinlijk toe via het net. In set twee drukten de Argentijnen vanaf 15-14 door en leken zo af te stevenen op een solide overwinning.

Nimir Abdelaziz smasht terwijl de Argentijn opspringen om te blocken

Maar met prima spel, veel servicedruk en een aantal fraaie punten van Abdelaziz trok Oranje alles recht. De sterspeler tekende in totaal voor 32 punten.

In de beslissende vijfde set begon Oranje matig, de eerste ballen strandden in het Argentijnse blok (0-3), maar daarna lukte alles bij de ontketende ploeg van coach Piazza. Met 15-9 werd de wedstrijd beslist.

Nederland won zaterdag al met 3-0 van Egypte. Woensdag staat de laatste groepswedstrijd tegen Iran op het programma. Het WK, dat gespeeld wordt in Polen en Slovenië, duurt nog tot 11 september.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl