Danilo (l) viert de 2-1
NOS Voetbal

Feyenoord komt vroege achterstand te boven en elimineert PEC Zwolle

Ondanks een vroege achterstand heeft Feyenoord zich in de tweede ronde van het KNVB-bekertoernooi niet laten verrassen. Eerstedivisionist PEC Zwolle werd met een 3-1 nederlaag nog gespaard.

Feyenoord-trainer Arne Slot, met een verleden in Zwolle, beloonde Alireza Jahanbakhsh na zijn uitstekende invalbeurt tegen FC Utrecht met een basisplaats. Ook Mats Wieffer mocht beginnen, voor het eerst dit seizoen.

Uithaal Medunjanin

PEC kon al vroeg juichen na een schitterende uithaal van Haris Medunjanin. De Zwollenaren, tweede in de eerste divisie, toonden in het vervolg echter hun defensieve kwetsbaarheid.

De Rotterdammers drongen aan en het wachten was op de gelijkmaker. Die kwam er, al schoot Mike Hauptmeijer, normaliter reservedoelman, Feyenoord te hulp. Hij liet de bal na een corner los, waarna Wieffer kon profiteren.

Mats Wieffer maakt de gelijkmaker

Danilo maakte er nog voor de pauze 2-1 van en na de onderbreking zorgde hij ook voor de 3-1. Hauptmeijer, die gedurende het duel ook enkele kansen onschadelijk maakte, hoefde in het restant niet meer te vissen.

Aan de overzijde moest Justin Bijlow in de slotfase zich toch een keer strekken. Hij pareerde een kopbal van Gervane Kastaneer op knappe wijze.

Het uitvallen van centrale verdediger Dávid Hancko, bij een 3-1 voorsprong, was nog wel een smetje op de verder vlekkeloze bekerzege van de koploper van de eredivisie. De ernst van zijn schouderblessure is nog niet duidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl