Haaland begon op de bank bij City

Ook invallers Haaland en De Bruyne kunnen City niet redden in League Cup

In de laatste negen seizoenen wist Manchester City de League Cup liefst zes keer te winnen. Maar dit jaar is de kwartfinale het eindstation voor de ploeg van Pep Guardiola.

Het sterrenensemble van City ging met 2-0 onderuit tegen Southampton. Alhoewel, sterrenensemble... Onder anderen Erling Haaland, Kevin De Bruyne, Nathan Aké, Ederson en Bernardo Silva zaten op de bank.

Maar de B-keus van City bestaat nog altijd uit internationals van Engeland, Argentinië, Duitsland, Spanje en Portugal. Een formatie die normaal gesproken geen moeite zou mogen hebben met de hekkensluiter van de Premier League. Maar vanavond was het tegendeel het geval.

Als invaller kon Haaland niets doen aan de 2-0 achterstand

Halverwege de eerste helft liet City-verdediger Kyle Walker zich verrassen door Sekou Mara. De aanvaller van Southampton sloop weg uit zijn rug en schoot de openingstreffer binnen.

Fraaie boogbal

Enkele minuten later viel de uiterst fraaie 2-0. Moussa Djenepo zag dat City's bekerkeeper Stefan Ortega te ver voor zijn doel stond en scoorde met een fraaie boogbal van een meter of dertig.

Vroeg in de tweede helft kwamen De Bruyne, Aké en Haaland het veld in om de schade te repareren. Kansen waren er voor Haaland en Julian Alvarez, maar de verdediging van Southampton gaf geen krimp.

In de andere kwartfinale vanavond was Nottingham Forest na strafschoppen te sterk voor Wolverhapton Wanderers. Eerder plaatsten Manchester United en Newcastle United zich al voor de halve finale van het tweede Engelse bekertoernooi.