NOS Nieuws

11-jarig meisje omgekomen bij schietpartij in Antwerpen

In het Belgische Merksem, een district van de stad Antwerpen, is een 11-jarig meisje om het leven gekomen bij een schietpartij. De woning waarin het meisje verbleef werd onder vuur genomen.

In het nieuwsprogramma Terzake spreekt de Antwerpse burgemeester Bart De Wever het vermoeden uit dat het om een afrekening in het drugscircuit gaat. "De getroffen familie is bekend. Daar zijn eerder incidenten geweest." De burgemeester spreekt van een drugsoorlog in zijn stad, waarbij criminelen huizen van andere criminelen aanvallen. "Wat ik al lang vreesde is gebeurd: er is een onschuldig slachtoffer gevallen."

De daders schoten op de garagepoort van de woning, maar daarachter bevond zich een leefruimte, volgens de burgemeester een geïmproviseerde keuken. Daar zaten op het moment van de beschieting familieleden, onder wie kinderen.

Bij de beschieting werd een magnetron geraakt, die daardoor ontplofte, weet de burgemeester. Het meisje zou daardoor zijn geraakt. Volgens lokale media is ter plekke geprobeerd het meisje te reanimeren, maar dat mocht niet baten.

Twee andere familieleden zijn lichtgewond geraakt bij de beschieting.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl