Hugo Lloris
NOS Voetbal

Franse recordinternational Lloris (145 caps) zwaait af: 'Dit is het juiste moment'

Recordinternational Hugo Lloris neemt na veertien jaar afscheid als international van Frankrijk. De 36-jarige doelman kwam 145 keer uit voor Les Bleus en was sinds 2010 aanvoerder het land waarmee hij in 2018 wereldkampioen werd.

Lloris maakte op 19 november 2008 zijn interlanddebuut tijdens een oefenwedstrijd tegen Uruguay (0-0). De keeper van Tottenham Hotspur speelde in december in de spectaculair verloren WK-finale tegen Argentinië zijn laatste duel voor Frankrijk.

De doelman speelde naast twee WK-finales ook een finale op het Europees kampioenschap in 2016. Lloris verloor toen met Frankrijk in eigen land de finale van Portugal.

Recordinternational

Hij was in de kwartfinales van het wereldkampioenschap in Qatar recordinternational geworden door Lilian Thuram (142 caps) voorbij te streven.

Het is overigens de vraag hoelang Lloris het record in bezit houdt. Antoine Griezmann (31 jaar) staat al op 117 interlands en Kylian Mbappé (24 jaar) heeft inmiddels 66 wedstrijden voor Frankrijk gespeeld.

"Er komt een moment waarop je beseft dat je het stokje moet doorgeven", zei Lloris tegen L'Equipe. "Ik heb het gevoel dat ik een team achterlaat dat klaar voor de toekomst is."

Lloris voegt eraan toe dat hij ook meer tijd aan zijn gezin wil gaan spenderen. "Daarnaast stop ik liever op dit moment, nu ik nog aan de top sta. Liever zo, dan dat ik op een gegeven moment trager word of dat de concurrentie sterker wordt."

Hugo Lloris in december na de verloren WK-finale met Frankrijk tegen Argentinië

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl