Alfred Schreuder
NOS Voetbal

Schreuder niet in paniek na nieuwe domper Ajax: 'Voor rust fris en aanvallend'

Ajax heeft zondag bij NEC voor de vierde keer op rij puntenverlies geleden in de eredivisie: 1-1. Maar voor de onder vuur liggende trainer Alfred Schreuder voelde deze domper wel anders. "We hielden onze kop erbij", vond hij.

"Het resultaat is niet goed genoeg, dat is duidelijk. Maar aan de andere kant, de manier waarop we hebben gespeeld vond ik wel heel positief", aldus Schreuder.

"We kunnen kunnen kritisch zijn op de gemiste kansen, maar dat doen de spelers natuurlijk niet expres. We maken voor de goal een aantal verkeerde keuzes, dat heb ik wel gezien."

Bekijk hieronder een interview met Alfred Schreuder en een samenvatting van de wedstrijd.

Volgens Schreuder vertolkte NEC-doelman Jasper Cillessen een hoofdrol. "Ik denk dat je hebt gezien dat er een fantastische keeper in het doel van de tegenstander stond. Jasper heeft het geweldig gedaan."

Hij zag ook een lichtpunt in de vorm van buitenspeler Francisco Conceição, die bij afwezigheid van de grieperige Steven Berghuis, Mohammed Kudus en Steven Bergwijn een basisplaats kreeg. "Hij heeft het goed gedaan. Het is mooi om te zien dat hij zijn kans heeft gepakt. Hij brengt frisheid en energie."

Klaassen baalt

Doelpuntenmaker Davy Klaassen baalde vooral dat Ajax het naliet om te profiteren van de misstappen van Feyenoord, PSV en AZ, die dit weekend eveneens niet verder kwamen dan een gelijkspel.

"Het stoort mij misschien nog wel het meest dat wij daar niet van hebben geprofiteerd", aldus de middenvelder. "Als je rustig gaat analyseren, kunnen we misschien wel positieve zaken naar voren halen. Maar nu niet."

Bekijk hieronder de reactie van Davy Klaassen en die van NEC-trainer Rogier Meijer en Jasper Cillessen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl