NOS SportAangepast

Geëmotioneerde Shiffrin evenaart skirecord Vonn met 82ste wereldbekerzege

De Amerikaanse skiester Mikaela Shiffrin heeft in het Sloveense Kranjska Gora haar 82ste wereldbekerzege geboekt. Daarmee kwam ze op gelijke hoogte met haar landgenote Lindsey Vonn, de recordhoudster bij de vrouwen. Vonn won haar wedstrijden tussen 2001 en 2018.

Shiffrin was na evenaring van het record tot tranen toe geroerd.

Shiffrin in tranen na evenaring skirecord Vonn van 82 wereldbekeroverwinningen

Alleen Ingemar Stenmark won meer wereldbekerwedstrijden. De Zweed won bij de mannen 86 keer in de jaren zeventig en tachtig.

Reuzenslalom

Shiffrin zocht de aanval op de reuzenslalom in Kranjska Gora en klokte al in de eerste run de snelste tijd. Voor de tweede run was de 27-jarige Amerikaanse heel nerveus, maar perste er weer een goede run uit en bleef uiteindelijk de nummer twee Federica Brignone (Italië) 0,77 seconde voor. De Zwitserse Lara Gut-Behrami werd derde, op 0,97 seconde achterstand.

Voor Shiffrin was het al de achtste overwinning in een wereldbekerwedstrijd van dit seizoen. Valérie Grenier, de verrassende winnares van de reuzenslalom op zaterdag, werd nu zesde.

Shiffrin in actie in Kranjska Gora.

De komende weken heeft Shiffrin kansen genoeg om alleen recordhouder te worden. Zo staat er komende week een slalom op het programma in Flachau (Oostenrijk) en zijn er deze maand ook nog wedstrijden in Italië en Tsjechië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl