Andries Noppert
NOS Voetbal

Noppert is er wel een beetje klaar mee: 'Er moet over andere mensen geschreven worden'

Uiteraard werd Andries Noppert na zijn rentree onder de lat bij sc Heerenveen voor de camera's getrokken. Iedereen wilde weten hoe de Fries het contrast tussen de hitte van Qatar en de kou van Waalwijk had beleefd.

En zoals altijd was de doelman uiterst nuchter: "Ik kan wel een mooi verhaal gaan houden en zeggen dat het niet anders is, maar natuurlijk is het anders."

"Alleen qua voetbal is het niet anders, hier moet ik ook mijn ding doen en dat is ballen tegenhouden. Dat probeer ik zo goed mogelijk te doen en volgens mij was dat vandaag prima."

Noppert: 'Nu begint het normale weer'

Dat deed hij inderdaad prima, want hij hield de nul voor zijn ploeg tegen de Waalwijkers. Etienne Vaessen, zijn collega aan de overkant, deed dat ook waardoor RKC-Heerenveen in een doelpuntloos gelijkspel eindigde.

Oranje tenue

Noppert onderscheidde zich met een knappe redding op de inzet van spits Mika Biereth, die opeens voor hem opdook. Dat deed hij overigens in een oranje tenue. Niet de keuze van Noppert zelf overigens.

sc Heerenveen-trainer Kees van Wonderen is in zijn nopjes met Noppert:

Van Wonderen in zijn nopjes met Noppert: 'Hij laat het weer zien, petje af'

"Ik ben hier geen voorstander van, dat heeft de club ook kenbaar gemaakt", zei Noppert, die geen zin had in de extra aandacht die het tenue op zou leveren. Op last van de wedstrijdleiding moest hij echter toch in het oranje aantreden.

"Ik speel het liefst in een ander tenue. Maar als het zo is, dan is het zo."

Het liefst wil Noppert zijn werk doen en verder weinig poespas eromheen. "Als iemand naar mij toekomt voor een foto is dat prima, maar nu begint het normale weer."

"We kunnen elke week iets over mij blijven schrijven, maar ik denk dat het voor alle Nederlanders ook een beetje saai is om alleen maar verhaaltjes over mij te lezen. Er moet over andere mensen geschreven worden."

Van Lusail naar Mandemakers Stadion: het 'nieuwe normaal' van Noppert

De verhalen over Noppert zullen naar alle waarschijnlijkheid nog wel even blijven verschijnen, want deze transferperiode lijkt de uitgelezen mogelijkheid voor Noppert om optimaal te profiteren van zijn tijd bij het Nederlands elftal op het WK.

"Als er iets voorbijkomt, dan moet het goed voor alle partijen zijn. Dit is zeker het moment, maar ik wil daar niet te veel mee bezig zijn. Eerst moet er maar een club komen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl