NOS Nieuws

Aardbeving in Hindoekoesj-gebergte, schokken tot in Delhi voelbaar

In het Hindoekoesj-gebergte in Centraal-Azië is een aardbeving geweest met een kracht van 5,8. Het epicentrum lag in de Afghaanse provincie Badachsjan, in het noorden van het land. De beving was op ongeveer 189 kilometer diepte.

Met name in Afghanistan, onder andere in Kabul, was de beving goed voelbaar, maar ook vanuit de Pakistaanse hoofdstad Islamabad en de Indiase hoofdstad New Delhi worden stevige trillingen gemeld.

"Het beefde te hevig. Aanvankelijk gingen we nog niet naar buiten, maar toen het even later harder tekeerging, zijn we naar buiten gegaan. Het duurde zo'n 30 tot 40 seconden", zegt een getuige uit Faizabad, de hoofdstad van Badachsjan, tegen persbureau Reuters.

Schade niet bekend

Het is nog onduidelijk of er slachtoffers zijn gevallen door de beving en of er grote schade is. De autoriteiten in Badachsjan onderzoeken dat nog. Op sociale media zijn beelden te zien met lichte schade bij Afghaanse, Pakistaanse en Indiase gebruikers.

Afgelopen jaar richtte een aardbeving met een kracht van 6,1 een ravage aan in het oosten van Afghanistan. Ruim 1000 mensen kwamen toen om het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl