Djokovic persconferentie
NOS Sport

Ongevaccineerde Djokovic mist waarschijnlijk weer twee toernooien: 'Wat kan ik doen?'

Novak Djokovic legt zich erbij neer dat hij zeer waarschijnlijk ook in 2023 de Amerikaanse masterstoernooien van Indian Wells en Miami moet missen.

Woensdag werd bekend dat buitenlandse reizigers die de Verenigde Staten in willen volledig tegen corona gevaccineerd moeten zijn. Een regel die, zoals het nu lijkt, geldt tot 10 april. De Servische tennisser heeft zich niet laten vaccineren.

Indian Wells staat van 6 tot en met 19 maart op de kalender, het masterstoernooi van Miami is van 20 maart tot en met 2 april. Het zal Djokovic geen punten kosten op de wereldranglijst, omdat hij op de edities van vorig jaar ook al ontbrak.

"Als het officieel is, dan is dat zo. Ik bedoel, wat kan ik doen? Niets. Jullie kennen mijn positie en het is wat het is", zei de 35-jarige Djokovic na de winst op Quentin Halys, waardoor hij de kwartfinales op het ATP-toernooi van Adelaide bereikte.

Djokovic verslaat Halys en stoot door naar kwartfinales ATP-toernooi Adelaide

Doordat Djokovic niet gevaccineerd moest hij vorig jaar ook de Australian Open en de US Open aan zich voorbij laten gaan.

Djokovic mag nu dus Australië wel weer in. In Adelaide bereidt hij zich voor op de Australian Open, die over anderhalve week week begint.

Djokovic is negenvoudig winnaar in Melbourne. Als hij de Australian Open wint, dan heeft hij samen met Rafael Nadal de meeste grandslamtoernooien ooit in het mannentennis gewonnen (22).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl