Michael van Gerwen baalt na zijn nederlaag in de finale
NOS Sport

Van Gerwen na nederlaag in WK-finale: 'Ik ben er heel ziek van'

Geen vierde wereldtitel voor Michael van Gerwen, maar de eerste voor Michael Smith. Het was de bittere conclusie die de Nederlander moest trekken na zijn verloren WK-finale.

In Alexandra Palace werd het 7-4 voor de Engelsman waardoor Van Gerwen voor de derde keer een WK-finale verloor.

Na afloop besprak hij zijn nederlaag voor de camera van Viaplay. "Aan het begin van de wedstrijd speelden we allebei fantastisch", zei de Brabander.

"Ik heb mijn kansen gehad, alleen als ik die niet pak, dan weet ik dat ik tegen Michael Smith in deze vorm problemen krijg. Dat kan ik alleen mijzelf kwalijk nemen en niemand anders."

Dubbels doen Van Gerwen de das om

Van Gerwen ging lang gelijk op met met de 32-jarige Smith, maar moest na zes sets afhaken. Smith liep snel uit naar een comfortabele voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

"Op een gegeven moment ga ik zoeken, dan wil ik te graag, ik wil natuurlijk aanhaken. Dat lukte steeds maar niet, maar dat heeft te maken met hoe het eerder in de wedstrijd liep. De dubbels hebben mij vandaag de das om gedaan."

"Ik heb een fantastisch toernooi gespeeld, alleen in de finale heb ik mijzelf te kort gedaan. Het is niet anders, ik ben er heel ziek van."

Michael Smith met zijn trofee

Smith was op zijn beurt uiteraard in de wolken met zijn eerste wereldtitel, maar had ook opbeurende woorden voor Van Gerwen, die met tranen in zijn ogen Alexandra Palace had verlaten.

"Toen ik vorig jaar verloor van Peter Wright en in 2019 van Michael, moest ik huilen. Ik ben jaloers op hem omdat hij er drie gewonnen heeft."

"Naast Phil Taylor is hij de beste speler die we ooit gehad hebben. Waarschijnlijk staat hij volgend jaar weer in de finale, of het jaar daarop. Hij gaat zeker zijn vierde en vijfde wereldtitel pakken."

Op de vraag of het komende jaar in het teken gaat staan van een rivaliteit tussen de twee antwoordde Smith nuchter: "Ik hoop van niet. Ik wil gewoon lekker spelen. Ik wil mijzelf testen tegen de beste spelers. Maar je gaat nog wel wat finales tussen ons zien het komende jaar."

Bekijk hier de reactie van Smith:

Wereldkampioen Smith verwacht Van Gerwen volgend jaar terug in finale: 'Na Taylor de beste'

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl