NOS Nieuws

Wekdienst 3/1: Van Gerwen in finale WK darts • Amerikaanse Huis kiest opvolger Pelosi

Goedemorgen! Vandaag wordt in de Verenigde Staten een nieuwe voorzitter voor het Huis van Afgevaardigden gekozen en wordt in Londen de finale van het WK darts gespeeld.

Maar natuurlijk eerst het weer: Het is overwegend droog en de zon laat zich af en toe zien. Later neemt de bewolking toe en volgt vanuit het westen een gebied met regen. In de avond waait een stevige wind met aan de kust kans op zware windstoten.

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de werkzaamheden. Check hier de dienstregeling voor het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden kiest een nieuwe voorzitter. Democraat Nancy Pelosi wordt mogelijk opgevolgd door de leider van de Republikeinen, Kevin McCarthy, maar zijn benoeming is door verdeeldheid binnen de partij niet zeker.
  • De kist met daarin het lichaam van voetballegende Pelé wordt door de straten van de Braziliaanse kustplaats Santos gereden. De route loopt ook langs het huis van de 100-jarige nog levende moeder van Pelé. Na de tocht wordt de Braziliaan in besloten kring begraven.
  • Vandaag is de finale van het WK darts in Londen. In Alexandra Palace neemt Michael van Gerwen het om 21.00 uur op tegen de Engelsman Michael Smith. De titelfavoriet uit Vlijmen liet gisteren niets heel van de Belg Dimitri Van den Bergh, die voor het eerst in de halve eindstrijd stond: 6-0.

Wat heb je gemist?

De beoogde militaire kazerne bij Zeewolde moet plek gaan bieden aan zo'n 7000 militairen. Ook zijn er ongeveer 1300 opleidingsplaatsen voorzien, zei commissaris van de koning Verbeek in zijn nieuwjaarstoespraak. De werkplekken ontstaan volgens hem door een reorganisatie binnen Defensie.

De bouw van de nieuwe kazerne is nog niet definitief, maar vorige maand gaf staatssecretaris Van der Maat wel aan een locatie in de buurt van de Nijkerkerbrug bij Zeewolde het meest geschikt te vinden. Het kabinet hakt waarschijnlijk binnen een half jaar de knoop door.

Het was al duidelijk dat het om een grote kazerne gaat. Van der Maat sprak eerder van een "superkazerne", waarin verschillende onderdelen van Defensie samenkomen. Hij noemde toen nog geen aantallen militairen.

Anders nieuws uit de nacht

En dan nog even dit

In Amsterdam werd de afgelaste vuurwerk- en droneshow bij de A'DAM Toren alsnog gehouden. Om 20.23 uur precies begon het festijn.

Amsterdammers genieten van verlate vuurwerk- en droneshow: 'Echt schitterend'

Fijne dag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl