Gerwyn Price
NOS Sport

Van Gerwen over optreden Price: 'Weet zeker dat het komend jaar niet meer mag'

Dat Michael van Gerwen zondag zijn kwartfinalewedstrijd op het WK darts won, was niet heel verrassend. De topfavoriet voor de titel walste over zijn tegenstander heen. Het opzienbarendste optreden op het dartspodium in Londen was dat van Gerwyn Price.

De Welshman gooide in een zaal vol Engelsen en Duitsers niet bepaald een thuiswedstrijd tegen de Duitser Gabriel Clemens. Price had al vaker aangegeven dat het boegeroep hem had gestoord tijdens wedstrijden en in zijn kwartfinalewedstrijden vond hij het genoeg geweest. Hij nam maatregelen.

Bij een 3-1 achterstand in sets keerde Price terug op het podium met een gehoorbeschermer. "Ik vind dat het nergens voor nodig is", reageerde Van Gerwen op het bijzondere tafereel in de wedstrijd voorafgaand aan die van hem.

'Geen rekening mee gehouden'

"Ik vind het heel raar", voegt de Nederlander er later nog aan toe. "Ik weet zeker dat het vanaf het aankomend jaar niet meer mag. Ik denk dat ze er nooit rekening mee hebben gehouden dat dit überhaupt kon."

Van Gerwen gelooft niet dat Price nooit meer WK gaat spelen: 'Kletspraat natuurlijk'

Na afloop liet Price via sociale media weten te twijfelen over komende deelnames aan het WK. "Zo frustrerend, je speelt heel het jaar voor dit ene toernooi. Succes aan iedereen die er nog in zit", postte Price. "Ik weet niet zeker of ik ooit nog op dit evenement zal spelen."

Ook daar had Van Gerwen een mening over. "Kletspraat natuurlijk. Dat we daar überhaupt nog tijd aan besteden, vind ik echt schande eigenlijk, omdat er niks van waar is. Dit zegt hij omdat hij verloren heeft", denkt de drievoudig wereldkampioen.

"Hij is een grote speler met grote staat van dienst. Het doet gewoon zeer hoe het op dit moment gaat, maar dat heeft hij ook een beetje aan zichzelf te danken. Dat hoort bij het darten."

Opvallend genoeg had Price maandagochtend zijn hele Instagram-account leeggemaakt en zijn profielfoto verwijderd.

'Nu genoeg geweest'

Voor Van Gerwen gaat het WK in elk geval maandagavond verder, met de halvefinalewedstrijd tegen Dimitri Van den Bergh, de eerste Belg ooit bij de laatste vier van het WK darts. "Ik vind het leuk voor het Belgisch darten, maar nu is het genoeg geweest."

"Of ik hem vrees? Nee." Ondanks zijn favorietenrol, blijft Van Gerwen voorzichtig. "Je moet wel je stinkende best blijven doen. Het komt niet zomaar aanwaaien. Je moet ervoor zorgen dat alles klopt, niks aan het toeval overlaten. Ik ben me daarvan bewust. Morgen (maandag, red.) is een nieuwe dag, dan moet Dimitri eraan geloven."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl