NOS Sportโ€ข

Van Empel heerst ook in dienst van Jumbo-Visma: 'Gaf niet eens honderd procent'

Op de finish van de GP Sven Nys in Baal heeft veldrijdster Fem van Empel uitgebreid de tijd genomen om haar nieuwe werkgever in het zonnetje te zetten.

Met twee minuten voorsprong op naaste belager Lucinda Brand kneep de Europees kampioene in de remmen en maakte ze een hoffelijke buiging, opdat de fotografen alle tijd hadden om scherp te stellen op de uitingen van Jumbo en Visma, die haar witte shirt voor de eerste maal sierden.

Voor de elfde maal dit seizoen passeerde Van Empel als eerste de finishboog. Het is niet de vraag of, maar hoeveel zeges daar dit jaar op zullen volgen.

Waar de 20-jarige Van Empel aan de start verschijnt, is spanning immers doorgaans ver te zoeken. De eerste internationale veldrit van 2023 vormde daar geen uitzondering op.

Niets eens op honderd procent

Na haar val in Val di Sole, twee weken geleden, was het voor Van Empel even gissen naar haar vorm. Om de nodige scherpte op te doen had ze gehoopt in Baal de strijd aan te gaan met haar concurrenten. Van serieuze tegenstand bleek evenwel weinig sprake. "Ik heb er daarom maar zelf iets van moeten maken. En ik heb daarvoor niet eens de volle honderd procent moeten geven."

Net als Mathieu van der Poel combineert ook Van Empel veldrijden met zowel mountainbike als wegwielrennen. Gevraagd naar haar ambities in die disciplines wilde Van Empel alleen een tipje van de sluier oplichten waar het haar plannen op de weg aangaat.

"De Ronde van Vlaanderen of Strade Bianchi. Dat lijkt me supergaaf."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl