Vinícius Júnior
NOS Voetbal

Vinícius Júnior beklaagt zich over racisme en uitblijvende maatregelen van La Liga

Vinícius Júnior is opnieuw slachtoffer geworden van racisme. De aanvaller van Real Madrid en het Braziliaanse elftal doet op sociale media zijn beklag na het gewonnen duel met Real Valladolid, van vrijdag.

De 22-jarige Braziliaan werd in de slotfase van de met 2-0 gewonnen wedstrijd gewisseld en zag in de nabijheid van het vak met fanatieke fans van Valladolid de tweede treffer van Karim Benzema.

Vinícius Júnior kreeg meermaals verwensingen naar zijn hoofd geslingerd en in video's gemaakt in het Valladolid-vak zijn oerwoudgeluiden waarneembaar. De buitenspeler richt zijn pijlen een dag na de wedstrijd op Twitter ook op La Liga, de organisator van de Spaanse competitie.

"Racisten blijven de stadions bezoeken en de grootste club ter wereld van dichtbij bekijken", begint de Braziliaan. "En La Liga blijft niets doen... Maar ik zal met opgeheven hoofd doorgaan en mijn overwinningen en die van Madrid vieren. Uiteindelijk is het MIJN schuld."

Het is niet de eerste keer dat Vinícius Júnior in Spanje met racisme te maken krijgt. Eerder dit jaar werd hij door honderden aanhangers van stadgenoot Atlético Madrid beschimpt.

"Vinícius, je bent een aap, je bent een aap", zo was in aanloop naar de derby te horen in een door radiozender Cope gepubliceerde video. Volgens lokale media waren tijdens het duel ook apengeluiden te horen aan het adres van de Braziliaan.

Dat incident werd niet bestraft. De openbaar aanklager van Madrid stelde begin december dat er weliswaar "onprettige" en "respectloze" uitingen waren gedaan, maar dat die plaatsvonden in de context van "maximale rivaliteit" en slechts enkele seconden duurden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl