Zverev is terug op de baan, maar weet niet te winnen.
NOS Sport

Zverev na half jaar terug op de baan: 'Gaat wel even duren voor ik op niveau ben'

Het is 3 juni als Alexander Zverev in de halve finales van Roland Garros tegen Rafael Nadal moet opgeven met een blessure. Juist terwijl hij derde stond op de wereldranglijst en de nummer één-positie in het vizier had.

Op de laatste dag van 2022 is de Duitser, na een operatie aan zijn gescheurde enkelbanden en een lange revalidatie, terug. Op het toernooi om de United Cup in Australië, een nieuw toernooi voor gemengde landenteams. Zverev kon geen potten breken en moest het in de groepswedstrijd tegen Tsjechië afleggen tegen Jiri Lehecka: 4-6, 2-6.

Australian Open

Zverev zou in september weer op de baan verschijnen, maar kreeg last van vocht in zijn voet en moest zijn rentree uitstellen. Zelf zegt hij pas sinds "twee, drie weken" pijnvrij te zijn. Hij is dan ook niet hoopvol dat hij tijdens de Australian Open, die over twee weken begint, terug op niveau is.

"Het gaat wel een tijdje duren tot ik weer op het niveau ben waar ik wil zijn. Het zou dan ook onrealistisch en zelfs dom zijn om hoge verwachtingen uit te spreken voor de Australian Open. Natuurlijk wil ik winnen, dat wil iedereen. Maar het gaat er voor mij vooral om dat ik mijn oude vorm hervind", zegt Zverev.

Inmiddels is de 25-jarige Zverev afgezakt naar plek twaalf op de ATP-ranking.

Zverev verlaat, naast opponent Nadal, de baan op krukken nadat hij zijn enkelbanden heeft gescheurd.

Rafael Nadal, de tegenstander in die gewraakte halve finale van Roland Garros, verloor ook in de United Cup. De nummer twee van de wereldranglijst ging onderuit tegen de Brit Cameron Norrie. De 22-voudig grandslamwinnaar verloor met 6-3, 3-6 en 4-6.

De 36-jarige Spanjaard start bij de Australian Open als titelverdediger.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl