Alexander Zverev in hte ziekenhuis
NOS Sport

Zverev kiest voor operatie aan geblesseerde enkel en mist Wimbledon

Alexander Zverev is in München geopereerd aan zijn enkel nadat hij op Roland Garros zwaar geblesseerd raakte. De Duitser heeft banden in zijn rechterenkel gescheurd en zal lang moeten herstellen.

"Om zo snel mogelijk terug te keren op de baan, moeten de banden goed kunnen genezen en moet de enkel volledig stabiel worden. Daarom was een operatie de beste keuze", schrijft Zverev op Instagram. Hij laat in het midden hoe lang hij zal moeten herstellen. "Mijn revalidatie begint nu en ik zal er alles aan doen om sterker dan ooit terug te komen."

Deelname aan Wimbledon, dat op 27 juni begint, is uitgesloten. Zverev heeft nog wel de hoop dit jaar te kunnen spelen. Eind augustus gaat de US Open van start en in september speelt Duitsland in de Davis Cup Finals.

Alexander Zverev geblesseerd op het gravel in Parijs

Zverev liep zijn blessure vorige week op in de halve finale van Roland Garros tegen latere winnaar Rafael Nadal. Nadat hij de eerste set na een lange tiebreak verloren had, klapte zijn enkel aan het einde van de gelijk opgaande tweede set dubbel en moest Zverev opgeven.

Nummer twee van de wereld

Vorig jaar werd Zverev olympisch kampioen en hoewel een grandslam nog op zijn palmares ontbreekt, begaf de carrière van de 25-jarige tennisser zich duidelijk in een stijgende lijn.

"Volgende week zal ik op de tweede plek van de wereldranglijst staan, de hoogste ranking in mijn carrière", schrijft Zverev. "Maar we hebben allemaal een ander pad in ons leven en deze blessure is helaas onderdeel van de mijne."

Alexander Zverev gaat door zijn enkel op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl