Michael van Gerwen
NOS Sport

Van Gerwen rekent af met Van Duijvenbode en bereikt kwartfinales op WK darts

Michael van Gerwen heeft op het WK darts ten koste van Dirk van Duijvenbode de kwartfinales bereikt. Van Gerwen won de partij, die ietwat tegenviel, met 4-1.

"Iedereen kon zien dat Dirk niet helemaal in zijn spel zat en ik stukken beter. Ik deed de juiste dingen op de juiste momenten en dat geeft voldoening", aldus Van Gerwen na zijn winst.

Spektakelstuk blijft uit

Het werd niet de intense strijd tussen de Nederlanders waarop werd gehoopt. Van Gerwen hoefde niet tot het uiterste te gaan, maar speelde stabiel genoeg om geen moment in de problemen te komen tegen de wisselvallige Van Duijvenbode.

Na zijn eerste twee wedstrijden op het WK had Van Gerwen een gemiddelde van 106 punten per drie pijlen, tegen Van Duijvenbode kwam hij niet verder dan 100.42. Toch was het genoeg de laatste acht te bereiken zonder zich bovenmatig in te spannen.

Beide Nederlanders waren in de eerste set aan elkaar gewaagd. Na drie breaks op rij in de set die Van Duijvenbode was begonnen, slaagde Van Gerwen erin de set naar zich toe te trekken.

Van Gerwen en Van Duijvenbode

In de tweede set kwam Van Gerwen op een 2-0 voorsprong, maar de eerste kans om ook die set te winnen, liet hij liggen. Van Duijvenbode antwoordde met een finish van 170, maar een leg later won Van Gerwen de set alsnog.

Van Duijvenbode begon getergd aan de derde set en wist die te winnen om daarmee enigszins in de wedstrijd te blijven tegen de drievoudig wereldkampioen.

Van Gerwen versnelt en pakt de set

Het niveau zakte wat weg in de vierde set. Op een 2-1 voorsprong in legs van Van Gerwen misten beide darters lage finishes. Van Duijvenbode was de eerste die wel toesloeg, daarmee dwong hij een beslissende leg af. Daarin nam Van Gerwen met een 180-score afstand om de set even later binnen te halen.

In de vijfde set kwam Van Gerwen geen moment meer in de problemen. Op een 2-0 voorsprong verzilverde hij zijn eerste matchdart om zich te verzekeren van een plek in de kwartfinales.

Daarin treft hij op Nieuwjaarsdag de Engelsman Chris Dobey, die afrekende met oud-wereldkampioen Rob Cross. Vorig jaar stond er ook een duel Van Gerwen-Dobey op het programma, maar toen moest Van Gerwen opgeven na een positieve coronatest.

"Toen heeft hij geluk gehad. Dit jaar wordt het minder voor hem", spreekt Van Gerwen, als altijd vol vertrouwen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl